,
24/12/2015
Activitat física
Foto de 'Llibertat als 42kms'

Un 10 pels 10k de Vilafranca

      Obro el Facebook i passo el dit per sobre el telèfon per llegir en diagonal fins que em trobo amb el post dels 10k de Vilafranca que se celebra el pròxim 31 de gener de 2016. Jo sóc d'aquell grup de gent que mira quin dia és l'últim per inscriure's, ho apunta al calendari i si finalment m'hi animo, m'apunto a darrera hora jugant-me el no poder inscriure'm perquè les inscripcions s'han acabat. Clico al post i entro directament a la pàgina d'inscripcions que aquest any van directament per la pàgina web de Runedia. Una web que informa de totes les curses, caminades, crossultratrails i altres de tot l'estat espanyol. I sorpresa! El preu total és de 10 € per la inscripció. 10 €!!!!!

Crec que fa molts anys que no pago tant poc per una cursa (Cursa de Sant Valentí de Les Cabanyes a part) i per aquesta distància.

     El preu em llença a omplir el formulari d'inscripció ràpidament i passar el número de targeta perquè em cobrin el dorsal. I pam. I ja està: inscrit als 10k de Vilafranca.

Una cursa organitzada a la perfecció, a casa, amb tots els carrers plens de gent animant a banda i banda, prou plana per poder fer la meva marca de l'any en aquesta distància. Ho té tot. I hi torno, i és trist que sigui així: 10 €Com diuen ara els més joves: un 'zasca' a totes les curses que posen uns preus molt inflats. He vist inscripcions de 5 kma 15 €, de 10 kma 25 € i el què més em sorprèn cada any: la marató de Barcelona amb un preu d'entre 60 € i 80 € segons el dia que t'inscriguis. 80 €?, per a qui? Si tots els voluntaris són això: voluntaris. Si la bossa del corredor és gratuïta per l'organitzador perquè els productes que hi duen a dins són propaganda de les marques esportives. Si el servei de fisioteràpia va a càrrec de les empreses d'aquest sector que volen col·laborar.

     En definitiva, que després d'inscriure'm, vaig compartir el post del Facebook amb molta més gent poden treure pit i dient: veniu a córrer els 10 kmde Vilafranca? No trobareu res igual i per aquest preu. Aquest any, Fondistes Penedès ha tornat a innovar amb llebres per als 40', 45' i 50' per tota la gent que comença i encara no sap regular els temps de pas per cada kilòmetre. Importantíssim per animar cada vegada més a la gent a córrer i a buscar la seva marca personal.

Segur, a més, que els que sortim des de davant tindrem aquell tracte que ja em tingut en totes les edicions. Amb un braçalet especial pels sub 37' per poder sortir sense empentes ni cotxets pel mig. I els de darrere de tot podran sortir sense tants nervis ni tensions que a vegades ja et fan anar malament per la resta de cursa.

Espero, tot i que és complicat, que el repte de 2016 inscrits per aquesta cursa sigui factible i que torni a ser una festa (competició a part). De moment, només puc posar una nota pel que portem de 10k de Vilafranca: un 10!

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Si encara ets dels pocs a qui no li ha picat el cuquet, si ets dels que comença a pensar que els caps de setmana s'han d'aprofitar de forma diferent o si per cas ets dels que està fart d'anar a curses on no has trobat tot allò que t'havien venut, aquí trobaràs suggeriments per fer esport a tots els nivells.

  

08/03/2016
Diumenge arriba el dia que per a molta gent que hi participa significa acabar l'objectiu de la temporada: La Marató de Barcelona.
15/02/2016
Una de les disciplines que reuneix 3 esports i que està en constant progressió en el nombre de practicants és el triatló.
29/01/2016
Deia el meu professor de matemàtiques quan jo cursava l'EGB, que el dia abans de l'examen no s'estudiava. Era el dia que s'havia de fer servir per anar al cinema.
24/12/2015
      Obro el 
17/11/2015
                        La Cursa dels Falcons s'ha convertit ja en un acte més dins l'aniversari que l'entitat vilafranquina celebra durant els primers dies de desembre i que necessita més dates per poder encabir tot el munt d'actes que duen a ter
27/10/2015
Sortir a fer esport ja no és una cosa que necessites que et recomani el metge de capçalera.
25/02/2015
Aquest mes de març deixem les bambes i ens posem les cales.