,
13/01/2015
Activitat física
Imatge de la III edició dels 10km de Vilafranca

V edició dels 10 km de Vilafranca

   Primer de tot, donar les gràcies per oferir-me aquest espai on crec que puc aportar el meu petit gra de sorra parlant de coses que m'interessen i sobretot m'agraden. No sóc entrenador esportiu, no tinc cap títol i tampoc guanyo medalles i copes. Parlar d'esport en aquest blog doncs, significa parlar de lleure i fer salut recorrent les que jo considero que són les millors curses, marxes i proves de la comarca per gaudir de l'esport. No trobareu ni crono's, ni resultats, ni entrenaments específics. Tan sols divertir-se fent esport amb una informació que us pot ser útil per escollir una prova o una altra.

   Aquest mes de gener hi ha proves per a tots els gustos però destacarem els 10 kilòmetres de Vilafranca que se celebra el pròxim diumenge 25 de gener al matí i que està organitzada per Fondistes Penedès . Una cursa de dues voltes al circuit que transcorre pels carrers de Vilafranca i que permet 'sortir' del centre, vorejar la via i tornar als llocs més emblemàtics de la ciutat com són la Basílica de Santa Maria o la plaça de la Vila. És un circuit totalment pla que transcorre per asfalt i apte per a tots els públics perquè en les darreres edicions fins i tot he vist gent empenyent cotxets de nens petits. L'any passat (2014) van assolir la xifra de 1714 inscrits tot coincidint amb la celebració del Tricentenari a Catalunya. Tot i la quantitat de gent que surt a córrer per Vilafranca aquell dia, es pot córrer de manera tranquila i sense empentes, gràcies també a la sortida per calaixos. (pels no gaire entesos, la sortida per calaixos significa que cadascú té un dorsal d'un color que se li assigna per part de l'organització. D'aquesta manera la sortida és esglaonada i per exemple, davant de tot surten els de color blanc, després vermell, verd, etc. i així t'assegures que les persones que tens al costat abans de sortir són del teu mateix nivell o similar i no hauràs de deixar passar ni tampoc empènyer als que van més tranquils que tu).

   El preu és de 13'5€ i tot i que crec que els preus a les curses en general són abusius, podria dir que és ideal per una prova d'aquest nivell. No m'importa pagar 13'5€ si l'organització és correcta, si no fas cua per recollir el dorsal, si tens un servei d'assistència 'per si de cas' ben muntat o tens una samarreta 'tècnica' amb cara i ulls. I sobretot, cosa que valoro molt i la gent que em coneix ho sap: una bona recuperació en forma de menjar i beure en finalitzar. Els darrers anys: coca i pa amb xocolata, begudes isotòniques, fruita i aigua. Genial.

   Pels que sou de fora i voleu aprofitar el dia per Vilafranca, teniu mil opcions enoturístiques, gastronòmiques i culturals per visitar amb família o amics. Us podeu informar a la web de l'Ajuntament de Vilafranca . Recordeu que les inscripcions es poden fer al web  fins al proper diumenge 18 de gener.

   I em sembla que no em deixo res. vaja sí, allò del Cruyff: sortiu i ''disfruteu''!

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Si encara ets dels pocs a qui no li ha picat el cuquet, si ets dels que comença a pensar que els caps de setmana s'han d'aprofitar de forma diferent o si per cas ets dels que està fart d'anar a curses on no has trobat tot allò que t'havien venut, aquí trobaràs suggeriments per fer esport a tots els nivells.

  

08/03/2016
Diumenge arriba el dia que per a molta gent que hi participa significa acabar l'objectiu de la temporada: La Marató de Barcelona.
15/02/2016
Una de les disciplines que reuneix 3 esports i que està en constant progressió en el nombre de practicants és el triatló.
29/01/2016
Deia el meu professor de matemàtiques quan jo cursava l'EGB, que el dia abans de l'examen no s'estudiava. Era el dia que s'havia de fer servir per anar al cinema.
24/12/2015
      Obro el 
17/11/2015
                        La Cursa dels Falcons s'ha convertit ja en un acte més dins l'aniversari que l'entitat vilafranquina celebra durant els primers dies de desembre i que necessita més dates per poder encabir tot el munt d'actes que duen a ter
27/10/2015
Sortir a fer esport ja no és una cosa que necessites que et recomani el metge de capçalera.
25/02/2015
Aquest mes de març deixem les bambes i ens posem les cales.