Jump to navigation
Siguis d’on siguis, del Penedès, de la plana de Vic, del Vallès... ara és aquella època de l’any en què els amics proposen calçotades com a excusa perfecte per passar un diumenge diferent. Sense haver de caure en les rutinàries nits de dissabte per tal de passar una estona junts.
Amb l’excusa de preparar una calçotada, vaig aconseguir que la padrina em xivés la seva recepta per fer la salsa de calçots. A ella li queda boníssima, i tenia constància que, normalment, deixava algun truc amagat... Però tinc fe de què a mi me l’ha dit sense secrets. Ei, però no us penseu que ara us la xivaré, eh?! No...
El que si que faré serà un comentari útil per a celíacs: la salsa de calçots no porta gluten. N si es fa seguint la recepta autèntica que no porta ni una engrona de pa. Ara bé, com que la base de la salsa és l’ametlla, i ja sabem que va cara, hi ha molta gent que hi afegeix una mica de pa per així omplir i estalviar. És cert que és un truc útil per a les calçotades multitudinàries... però no ho és a per als qui som intol·lerants al gluten.
A més de la salsa que podem fer a casa, també la podem comprar feta. No és que vulgui fer publicitat, però si puc facilitar informació: millor. La salsa de calçots Ferrer, és boníssima. Està feta de tomàquet, oli d´oliva, oli vegetal, aigua, ametlles, vinagre, espècies, sal, all i estabilitzant: goma xantana.
Doncs bé, vaig comprar la salsa i, amb la inspiració del programa Cuines de TV3, vaig decidir-me per fer un invent dels meus: Cua de rap amb patates i salsa de calçots. Ens en vàrem llepar els dits!
Ingredients per a dues persones:
Pas a pas:
A nosaltres ens va agradar molt, espero que ho assaboriu!
La Marta Masqué és una jove llicenciada en Periodisme, gran aficionada de la cuina i la fotografia. Havent-li detectat celiaquia als 24 va veure la necessitat d'endinsar-se en la cuina i poder adaptar qualsevol recepta sense gluten. Aquest blog esdevindrà un receptari adaptat per a totes aquelles persones que poden tenir intol•leràncies al gluten, la llet, la fructosa, els fruits secs, diabètics, etc.