
Bescuit de xocolata i vi negre
Aquesta recepta la vaig treure del portal CuinaRDiari i la vaig adaptar substituint la farina de blat per la mateixa i el sucre per a agave en pols.
Els ingredients que jo he utilitzat son:
- 4 ous
- 2 cullerades d’Agave en pols
- una tassa petita d’oli d’oliva
- 200 g xocolata negra Foundant Hacendado
- 1 got de vi negre
- 200 g Maizena
- 1 sobre llevat químic (Hacendado)
- xocolata de cobertura
Pas a pas:
- Pre-escalfem el forn a 170ªC
- Separem les clares dels rovells, i fem les clares al punt de neu. Les reservem
- A un altre recipient barregem l’agave amb els rovells,
- Afegim l’oli, continuem barrejant
- Trenquem la xocolata, la posem a el microones 1 minut i mig, la remenem bé fins que estigui desfeta del tot i l’afegim a la barreja anterior.
- Quan la mescla sigui homogènia hi podem afegir el got de vi, i continuem barrejant.
- A un altre recipient barregem la maizena i el llevat en pols, i ho avoquem a la barreja anterior tot passant-ho pel tamisador.
- Quan ho tinguem ben mesclat ja podem afegir-hi les clares al punt de neu. Ho farem a poc a poc i sense deixar de remenar, vigilant que la mescla no perdi volum.
- Untem el motlle amb oli i hi afegim la mescla. Hem de moure el motlle amb les dues mans per tal que la massa s’escampi bé i no quedi més massa concentrada en un costat que un altre. Al ser una massa tan espessa, pot enganyar a simple cop d’ull.
- Ho introduïm al forn durant uns 35 minuts. Quan ho punxem i l’escuradents surti net, voldrà dir, com sempre, que ja està llest!
- Finalment ho vaig pintar amb xocolata de cobertura i un cop fred, a la nevera fins a l’hora de servir-ho!
Per decorar-ho podem fer-ho amb unes fulles de menta i agave en pols. Això ja dependrà del gust de cadascú!
Espero que us agradi!

La Marta Masqué és una jove llicenciada en Periodisme, gran aficionada de la cuina i la fotografia. Havent-li detectat celiaquia als 24 va veure la necessitat d'endinsar-se en la cuina i poder adaptar qualsevol recepta sense gluten. Aquest blog esdevindrà un receptari adaptat per a totes aquelles persones que poden tenir intol•leràncies al gluten, la llet, la fructosa, els fruits secs, diabètics, etc.
- 1 of 3
- següent ›