Blogs:

Melmelada de llimona gens àcida i amb poc sucre

19/02/2014

Per festes de Nadal el meu germà gran es va presentar a casa amb kilos i kilos de llimones del seu jardí… moltes llimones, moltíssimes! Entre la meva mare, una de les meves cunyades i jo ens les vàrem repartir, però... què n’hava de fer jo de tantes llimones?

Si, justament, en faig servir tant poques que de tan en tan en trobo alguna de seca entre els prestatges de la nevera!

Vaig pensar que podria fer melmelada de llimona, però no seria fàcil. Havia d’aconseguir que, d’un fruit àcid en sortís una melmelada més aviat dolça sense haver d’abusar gaire del sucre….

Aquest cop em va salvar la mare xivant-me el secret de l’àvia Feliça... i jo us el xivo a vosaltres...

Vinga va, anem pas a pas:

Els ingredients:

 • 2 Kg de llimona
 • sucre
 • agave en pols (qui ho vulgui)
 • aigua
 • un canonet de canyella

 

Pas a pas:

 1. Rentem bé les llimones.
 2. Pelem algunes llimones (jo vaig fer la meitat) i les altres no.
 3. Tallem totes les llimones a rodanxes.
 4. Posem les llimones a una olla plena d’aigua i encenem el foc. Ara haurem d’escaldar les llimones 5 vegades. Sí, aquest és el truc de l’àvia! La gràcia d’això és que fem perdre l’acidesa a les llimones, de manera que després no haurem d’afegir-hi tant de sucre per endolcir la melmelada. Escaldar les llimones vol dir que cada vegada que arrenquen el bull, canviem l’aigua calenta per aigua freda i ho tornem a posar al foc.
 5. Un cop cuites les llimones les colem i les pesem per així saber la quantitat de sucre que hi haurem de posar. Si, per exemple, tenim Kg de llimones hi afegirem màxim màxim 400gr de sucre. Jo, a més a més, hi vaig afegir 3 cullerades d’agave en pols per endolcir-ho una mica més.
 6. Posem tota la llimona a una cassola a foc més aviat suau.
 7. Hi afegim el sucre i la canyella.
 8. Anem remanant amb una cullera de fusta.
 9. Ho hem de deixar coure fins que agafi un color daurat, aproximadament uns 45 minuts.
 10. Aleshores treiem el canonet de canyella.
 11. Triturem les llimones amb un minipimer fins a aconseguir la textura que més ens agradi. 
 12. Ho posem en pots de vidre prèviament escaldats i els fem bullir amb aigua durant 15 o 20 minuts.
 13. Finalment deixem refredar els pots i els etiquetem amb la data que ho hem envasat.
*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.