Jump to navigation
9 canelons es va menjar el meu germà. Ah, i de segon, pollastre farcit amb prunes, i de postres algun torró i tot!
I és que els canelons de la mare passen sols. Son molt lleugers i agradables al paladar, fets amb la recepta que va aprendre fa... molts anys, i que fins i tot l'àvia va adaptar. Això sí, per adaptacions, la nova versió sense gluten ni lactosa. L'any passat ja els varem provar de fer, però amb una pasta de blat de moro massa gran i amb llet de soja que hi dóna un toc massa dolça.
La recepta que us deixem a continuació, evidentment, podeu fer-la amb pasta normal, llet sencera o desnatada i formatge per gratinar de l'habitual. Tot depèn de la genètica que segui al voltant de la taula.
Ingredients per 40 canelons:
Pas a pas:
1. Rostir el tallal forn viu amb un bon raig d’oli d’oliva, la ceba, els alls, el tomàquet, les herbes i el vi ranci.
2. Un cop rostit (quan punxant-lo no surt el suc vermell) i serà fred el tallarem a trossos i el picarem. Mentrestant, courem les plaques de tres a quatre minuts en una olla ben grossa amb aigua bullint amb sal i oli. Les escorrerem amb molt de compte i les posarem a refredar en aigua ben freda per tallar la cocció. Mentre es refreden les plaques, trencarem els ous (3 o 4 ) a la carn trinxada per lligar-la i amorosir-la. Ho remenarem bé fins que la pasta quedi al nostre gust. Estendrem les plaques de canelons fredes damunt un drap de cotó i quan ja s’hauran escorregut i anirem distribuint el tall. Tindrem a punt la plata que haurà d’anar al forn untada amb una mica de mantega (o margarina) i els anirem cargolant i distribuint-los-hi.
3. Per fer la beixamel: escalfem una mica la llet i hi afegim la mantega que es desfaci i la farina de blat de moro (o Maizena), la nou moscada i la sal (a gust de cadascú, però amb compte). Amb el foc baix anirem remenant fins que ens quedi amb la textura de salsa espessa.
4. Abans de cobrir els canelons amb la beixamel, hi podem posar el formatge ratllat.
5. Ben coberts de beixamel ja els podem posar al forn a escalfar i gratinar.
Desitgem que us agradin i... bon profit!
La Marta Masqué és una jove llicenciada en Periodisme, gran aficionada de la cuina i la fotografia. Havent-li detectat celiaquia als 24 va veure la necessitat d'endinsar-se en la cuina i poder adaptar qualsevol recepta sense gluten. Aquest blog esdevindrà un receptari adaptat per a totes aquelles persones que poden tenir intol•leràncies al gluten, la llet, la fructosa, els fruits secs, diabètics, etc.