
Galetes de te sense sucre
De pastissos n’he fet uns quants i de diferents, tot i que no puc dir que en sigui una gran experta. La veritat és que hi ha blogs plens de receptes i imatges que em captiven els sentits. Però les galetes eren, fins fa poc, un deure pendent que vaig decidir enllestir abans d’acabar l’any i per començar el 2013 amb bon gust de boca!
Les galetes les vaig fer sense sucre i sense gluten. Però, si no sou celíacs podeu substituir la Maizena per farina de rebosteria.
Ingredients:
- 25 grams de margarina
- 250 grams de Maizena
- 40 grams de sucre glaç
- 70 grams d’ametlla en pols
- 1 cullerada de canyella en pols
- 2 polsims de sal
- ½ cullerada de cafè de llevat en pols
- 1 ou
- 1 rovell d’ou pe daurar les galetes
- xocolata de postres
Pas a pas:
- Deixem a la mantega a un vol fora de la nevera perquè vagi perdent la fredor i obtenir el que se’n diu “mantega pomada”: més fàcil treballar-la.
- Tamisem la farina i la posem a un vol, deixant un forat al mig, com un pou on hi posarem: el sucre, l’ametlla en pols, la canyella, la sal, el llevat i, finlament, la mantega.
- Barregem els ingredients amb les mans de manera que quedi una massa homogènia.
- Afegim l’ou i el rovell, i continuem treballant la massa.
- Donem forma a la massa com si fos un tronquet i l’emboliquem amb paper film de cuina. Ho deixem reposar durant 2 hores a la nevera.
Dues hores més tard...
- Preescalfem el forn a 180ºC.
- Desenvoliquem la massa i l’estenem sobre una superfície plana amb un rodet.
- Amb l’ajuda dels motlles de galetes anem tallant la massa i dipositant-les sobre un paper sulfuritzat per anar al forn.
- Abans d’enfornar pintarem les galetes amb rovell d’ou.
- Enfornem durant 12 minuts, fins que agafin un color daurat.
Com que les galetes eren amb molt poc sucre, 40 grams dels més de 120 que es recomanen a la majoria de receptes, vaig voler decorar-ne alguna amb xocolata. Evidentment, també sense sucre i sense gluten. Va ser tan senzill com fondre una mica de xocolata de postres al microones i dipositar-la a sobre de les galetes amb l’ajuda del Decomax de Lékué, com una mànega pastissera i deixar que solidifiqués.
Segurament, i de fet vull provar-ho un altre dia, a la massa s’hi podria afegir llimona, o la xocolata, coco, mel, i una infinitat d’ingredients per a tots els gustos.
Aquella tarda vàrem berenar amb els sogres, i les galetes sucades amb el te eren molt bones i lleugeres.
Desitjo que us agradin.

La Marta Masqué és una jove llicenciada en Periodisme, gran aficionada de la cuina i la fotografia. Havent-li detectat celiaquia als 24 va veure la necessitat d'endinsar-se en la cuina i poder adaptar qualsevol recepta sense gluten. Aquest blog esdevindrà un receptari adaptat per a totes aquelles persones que poden tenir intol•leràncies al gluten, la llet, la fructosa, els fruits secs, diabètics, etc.
- 1 of 3
- següent ›