,
23/01/2013
Menjar

Galetes de te sense sucre

 

De pastissos n’he fet uns quants i de diferents, tot i que no puc dir que en sigui una gran experta. La veritat és que hi ha blogs plens de receptes i imatges que em captiven els sentits. Però les galetes eren, fins fa poc, un deure pendent que vaig decidir enllestir abans d’acabar l’any i per començar el 2013 amb bon gust de boca!

 

Les galetes les vaig fer sense sucre i sense gluten. Però, si no sou celíacs podeu substituir la Maizena per farina de rebosteria.

 

Ingredients:

  • 25 grams de margarina
  • 250 grams de Maizena
  • 40 grams de sucre glaç
  • 70 grams d’ametlla en pols
  • 1 cullerada de canyella en pols
  • 2 polsims de sal
  • ½ cullerada de cafè de llevat en pols
  • 1 ou
  • 1 rovell d’ou pe daurar les galetes
  • xocolata de postres

 

Pas a pas:

 

  1. Deixem a la mantega a un vol fora de la nevera perquè vagi perdent la fredor i obtenir el que se’n diu “mantega pomada”: més fàcil treballar-la.
  2. Tamisem la farina i la posem a un vol, deixant un forat al mig, com un pou on hi posarem: el sucre, l’ametlla en pols, la canyella, la sal, el llevat i, finlament, la mantega.
  3. Barregem els ingredients amb les mans de manera que quedi una massa homogènia.
  4. Afegim l’ou i el rovell, i continuem treballant la massa.
  5. Donem forma a la massa com si fos un tronquet i l’emboliquem amb paper film de cuina. Ho deixem reposar durant 2 hores a la nevera.

Dues hores més tard...

  1. Preescalfem el forn a 180ºC.
  2. Desenvoliquem la massa i l’estenem sobre una superfície plana amb un rodet.
  3. Amb l’ajuda dels motlles de galetes anem tallant la massa i dipositant-les sobre un paper sulfuritzat per anar al forn.
  4. Abans d’enfornar pintarem les galetes amb rovell d’ou.
  5. Enfornem durant 12 minuts, fins que agafin un color daurat.

 

Com que les galetes eren amb molt poc sucre, 40 grams dels més de 120 que es recomanen a la majoria de receptes, vaig voler decorar-ne alguna amb xocolata. Evidentment, també sense sucre i sense gluten. Va ser tan senzill com fondre una mica de xocolata de postres al microones i dipositar-la a sobre de les galetes amb l’ajuda del Decomax de Lékué, com una mànega pastissera i deixar que solidifiqués.

 

Segurament, i de fet vull provar-ho un altre dia, a la massa s’hi podria afegir llimona, o la xocolata, coco, mel, i una infinitat d’ingredients per a tots els gustos.

 

Aquella tarda vàrem berenar amb els sogres, i les galetes sucades amb el te eren molt bones i lleugeres.

 

Desitjo que us agradin.

 

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

La Marta Masqué és una jove llicenciada en Periodisme, gran aficionada de la cuina i la fotografia. Havent-li detectat celiaquia als 24 va veure la necessitat d'endinsar-se en la cuina i poder adaptar qualsevol recepta sense gluten. Aquest blog esdevindrà un receptari adaptat per a totes aquelles persones que poden tenir intol•leràncies al gluten, la llet, la fructosa, els fruits secs, diabètics, etc.

02/01/2021
9 canelons es va menjar el meu germà. Ah, i de segon, pollastre farcit amb prunes, i de postres algun torró i tot! 
17/07/2014
Després de força, massa, dies sense publicar-vos cap recepta he de dir que l’espera ha valgut la pena. Això de casar-se m’ha robat més temps del previst, però a canvi torno amb una Thermomix i un munt de receptes i idees per anar provant!
06/03/2014
  Hola de nou! Ja sé que és temps d'operació bikini i que els dolços no ens acaben de convèncer, però aquest és un dels més lights i saludables que he fet fins ara. 
19/02/2014
Per festes de Nadal el meu germà gran es va presentar a casa amb kilos i kilos de llimones del seu jardí… moltes llimones, moltíssimes! Entre la meva mare, una de les meves cunyades i jo ens les vàrem repartir, però...
18/02/2014
Aquesta recepta la vaig treure del portal CuinaRDiari  i la vaig adaptar  substituint la farina de blat per la mateixa i el s
12/01/2014
Aquestes festes de Nadal han estat, com sempre i per a tots, plenes de menjar. I, amb una mica de sort, menjar del bo que no acostumes a cuinar i/o menjar els dies de cada dia.
29/09/2013
  La mare ha fet 66 anyets, rodons, eh? I, com ja va sent tradició, he portat les postres.