,
12/01/2013
Menjar

Pastís de formatge i melmelada de codony

Aquest és el pastís que he fet enguany pel dinar de Festa Major amb la familia de Masllorenç.

Com cada any la Padrina faria canelons de primer, vedella amb bolets de segon i treuria una mica de coca i avellanes per postres. A més del JB, és clar. Però jo, i després de l’afició per la cuina que em va en augment des de fa poc més d’un any, vaig decidir posar-hi el meu granet de sorra.

Tenint el compte el menú, havien de ser unes postres lleugeres de païr, baix en sucre i fàcil d’agradar.

Aquest cop vaig optar pel pastís de formatge. La recepta la vaig extreure del blog “Com a casa, res“, i la vaig adaptar: seria un pastís de formatge Philadelfia amb melmelada de codony per sobre. 

 

Ingredients:

  • 2 iogurts naturals sense sucre
  • 300 grams de formatge Philadelfia
  • 3 cullerades soperes de Maizena
  • 3 cullerades soperes de sucre
  • 2 ous
  • melmelada de codony per la cobertura, la quantitat és al gust de cadascú

 

Pas a pas:

  1. Preescalfem el forn a 180ºC.
  2. Batem les clares al punt de neu.
  3. Amb l’ajuda del turmic barregem el sucre amb els ous fins que quedi homogeni, aleshores hi afegim la philadelfia i finlament la Maizena.
  4. Aboquem les clares muntades a la mescla anterior: a poc a poc i anar remenant constantment en la mateixa direcció.
  5. Untem el motlle amb una mica d’oli.
  6. Aboquem la massa al motlle.
  7. Ho posem al forn durant 45 minuts.
  8. Ho deixem refredar i posem la melmelada de codony per sobre
  9. El deixem reposar a la nevera, i l’endemà serà boníssim!

He de dir que va volar !!!!

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

La Marta Masqué és una jove llicenciada en Periodisme, gran aficionada de la cuina i la fotografia. Havent-li detectat celiaquia als 24 va veure la necessitat d'endinsar-se en la cuina i poder adaptar qualsevol recepta sense gluten. Aquest blog esdevindrà un receptari adaptat per a totes aquelles persones que poden tenir intol•leràncies al gluten, la llet, la fructosa, els fruits secs, diabètics, etc.

02/01/2021
9 canelons es va menjar el meu germà. Ah, i de segon, pollastre farcit amb prunes, i de postres algun torró i tot! 
17/07/2014
Després de força, massa, dies sense publicar-vos cap recepta he de dir que l’espera ha valgut la pena. Això de casar-se m’ha robat més temps del previst, però a canvi torno amb una Thermomix i un munt de receptes i idees per anar provant!
06/03/2014
  Hola de nou! Ja sé que és temps d'operació bikini i que els dolços no ens acaben de convèncer, però aquest és un dels més lights i saludables que he fet fins ara. 
19/02/2014
Per festes de Nadal el meu germà gran es va presentar a casa amb kilos i kilos de llimones del seu jardí… moltes llimones, moltíssimes! Entre la meva mare, una de les meves cunyades i jo ens les vàrem repartir, però...
18/02/2014
Aquesta recepta la vaig treure del portal CuinaRDiari  i la vaig adaptar  substituint la farina de blat per la mateixa i el s
12/01/2014
Aquestes festes de Nadal han estat, com sempre i per a tots, plenes de menjar. I, amb una mica de sort, menjar del bo que no acostumes a cuinar i/o menjar els dies de cada dia.
29/09/2013
  La mare ha fet 66 anyets, rodons, eh? I, com ja va sent tradició, he portat les postres.