,
17/06/2013
Menjar

Pastís Mousse de Llimona

Sóc amant de la xocolata... tinc una debilitat extrema... però, quan arriba la calor, els pastissos de llimona superen qualsevol alternativa.

 

Aquí teniu una de les receptes que m'he atrevit a fer i que millor m'han quedat.

 

Desitjo que us agradi!

 

Ingredients:

base:

  • 200ams de galetes Maria Goullon sense gluten
  • 180 grams de mantega

 

mousse:

  • 4 iogurts de llimoa Danone
  • el suc d’una llimona
  • 500 ml de nata Hacendado
  • 80 gr de sucre
  • 1 sobre de gelatina de llimona Hacendado

 

cobertura:

  • mig sobre de gelatina de llimona Hacendado
  • 125 ml d’aigua

 

Pas a pas:

  1. Pre-escalfem el forn a 180ºC
  2. Triturem les galetes, les barregem amb la mantega fosa i ho posem al fons del motlle on volem fer el pastís. Ben premsat i distribuït.
  3. Ho posem 8 minuts al forn i després ho retirem a l’espera d’acabar d’omplir el motlle.
  4. Mentrestant passem a fer el mousse: barregem els iogurts amb el sucre i el suc de llimona i ho posem al foc. Quan estigui a punt d’arrencar el bull ho retirem del foc, hi avoquem la gelatina i ho remenem bé.
  5. Muntem la nata i ho afegim a poc a poc a la mescla anterior fins que quedi ben barrejat. Aleshores ja podrem evocar-ho tot dins del motlle on ja havíem fet la base de galetes.
  6. Ho deixem dins de la nevera durant un mínim de tres hores. Jo vaig fer el pastís el dia abans, i l’endemà al matí vaig fer la gelatina de la cobertura. Crec que fet del dia abans és més bo !
  7. Per fer la cobertura només cal seguir les instruccions de la caixa: posar 75ml d’aigua al foc, quan bulli apaguem el foc i hi posem el mig sobre de gelatina i els 75 ml més d’aigua. Ho barregem , deixem refredar la gelatina durant mitja horeta i l’avoquem a sobre del pastís. Jo no vaig esperar a què es refredés prou i es va barrejar una mica amb el mousse, de manera que vaig decidir fer una doble capa de gelatina de llimona. Per això a les imatges es veu una mica diferent del què és habitual.

Bé, espero que us agradi.

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

La Marta Masqué és una jove llicenciada en Periodisme, gran aficionada de la cuina i la fotografia. Havent-li detectat celiaquia als 24 va veure la necessitat d'endinsar-se en la cuina i poder adaptar qualsevol recepta sense gluten. Aquest blog esdevindrà un receptari adaptat per a totes aquelles persones que poden tenir intol•leràncies al gluten, la llet, la fructosa, els fruits secs, diabètics, etc.

02/01/2021
9 canelons es va menjar el meu germà. Ah, i de segon, pollastre farcit amb prunes, i de postres algun torró i tot! 
17/07/2014
Després de força, massa, dies sense publicar-vos cap recepta he de dir que l’espera ha valgut la pena. Això de casar-se m’ha robat més temps del previst, però a canvi torno amb una Thermomix i un munt de receptes i idees per anar provant!
06/03/2014
  Hola de nou! Ja sé que és temps d'operació bikini i que els dolços no ens acaben de convèncer, però aquest és un dels més lights i saludables que he fet fins ara. 
19/02/2014
Per festes de Nadal el meu germà gran es va presentar a casa amb kilos i kilos de llimones del seu jardí… moltes llimones, moltíssimes! Entre la meva mare, una de les meves cunyades i jo ens les vàrem repartir, però...
18/02/2014
Aquesta recepta la vaig treure del portal CuinaRDiari  i la vaig adaptar  substituint la farina de blat per la mateixa i el s
12/01/2014
Aquestes festes de Nadal han estat, com sempre i per a tots, plenes de menjar. I, amb una mica de sort, menjar del bo que no acostumes a cuinar i/o menjar els dies de cada dia.
29/09/2013
  La mare ha fet 66 anyets, rodons, eh? I, com ja va sent tradició, he portat les postres.