Foto: 

Pixabay

Plans sostenibles per donar la benvinguda a la primavera

Excursions, tallers ecològics i activitats infantils per treure profit del bon temps al Penedès
Surtdecasa Penedès
,
16/03/2017
Entorn
El dilluns 20 març arriba la primavera i l’agenda de Surtdecasa es farceix de propostes que ens faran sortir de casa durant les properes setmanes. És el moment per gaudir al màxim del bon temps, del paisatge penedesenc, de les nostres platges quan estan més tranquil·les i, alhora, prendre consciència de la necessitat de tenir cura del nostre entorn.

Propostes per reflexionar sobre la necessitat d’un medi ambient de qualitat i sostenible

El proper 22 de març és el el Dia Internacional de l’Aigua, una jornada per reflexionar sobre la importància de l’aigua i la necessitat de tenir-ne cura i preservar una gestió sostenible i, alhora, el bon estat i qualitat dels rius. A Torrelavit, des del Centre d’Interpretació de l’Aigua, han organitzat dues visites comentades pel Camí del Riu i els safareigs que es van recuperar fa uns mesos; amb la voluntat de difondre la importància de l’aigua en la vida econòmica i social del Penedès.

  • imatge de control 1per1

D’altra banda, a Sant Cugat Sesgarrigues fan la Festa de l’Arbre i Festa del Medi Ambient, a la parcel·la del polígon El Bosquet, que darrerament s’ha anat adequant per convertir-la en un espai verd singular amb diferents arbres i espècies plantades.


Camí del Riu de Torrelavit

Famílies! Cap als Parcs Naturals!

Al Penedès comptem amb tres grans parcs Naturals: el del Foix, el d’Olèrdola i el del Garraf; cada un d’ells amb característiques pròpies i plens de rutes i curiositats per tots aquells amants de la naturalesa. A més, gairebé cada cap de setmana organitzen activitats pensades per un públic infantil. Per exemple, al Parc del Foix tenen una proposta per despertar la curiositat dels nens i nenes cap a la natura: els mostraran com fer una autèntica llibreta de camp on anotar tot allò que descobriran al llarg del camí. O a Olèrdola, on la remeiera Guisla ensenyara els secrets de les plantes remeieres als més petits de casa. I també, al Parc del Garraf, es farà una visita familiar per coneixer el dia a dia d’un apicultor aixi com el món de les abelles.


Romaní

Excursions i descobertes pel Penedès

Remenem entre els articles de la secció Entorn de Surtdecasa Penedès i calcem-nos les sabates de caminar! Són molts els articles on us hem anat proposant rutes per fer al Penedès. En trobareu per a valents, amb rutes d’uns 20 quilòmetres a peu; o de familiars i primaverals, i fins i tot, rutes on l’aigua es protagonista descobrint diferents entorns proxims on l’aigua no para de brollar. Si esteu molt enamorats o voleu conquistar algú, també us proposem cinc racons romàntics del Penedès; i si teniu ganes de menjar a l’aire lliure però amb condicions, aquí trobareu informació sobre les principals zones de pícnic del Penendès. I si preferiu conduir entre vinyes i pujar als principals miradors per gaudir del mar de vinyes penedesenc, trobareu la vostra ruta amb el Miravinya.

 

A

També et pot interessar