Marta Rius
,
01/09/2018
Música

Miguel Ángel González: “A l’Ateveu, el públic pot tractar l’artista de tu a tu”

Ell Sol, Guiem Soldevila, Lu Rois i Roc Casagran, Pau Blanc, Alidé Sans i La Portàtil-FM a l’Ateveu 2018, la Mostra de Cançó d’Autor dels Països Catalans, el 7 i 8 de setembre, a Vilanova i la Geltrú
Miguel Ángel González, Ateveu.

Foto: 

Marta Rius
Miguel Ángel González, membre de Desperta! a La Geltrú.
"L’associacionisme cultural és el patrimoni immaterial més gran que tenim a Vilanova i la Geltrú"

L'Associació Cultural Desperta! celebrarà la 12ª edició de l’Ateveu, la Mostra de Cançó d'Autor dels Països Catalans a la plaça de l'Assumpció de Vilanova i la Geltrú, el 7 i 8 de setembre. Ell Sol, Guiem Soldevila, Lu Rois i Roc Casagran, Pau Blanc, Alidé Sans i La Portàtil-FM formaran part del cartell intimista i gratuït que tancarà l’estiu al cor de La Geltrú. Hem parlat amb Miguel Ángel González, membre de Desperta!, entitat organitzadora del certamen.

- Quina és l’aposta musical de l’Ateveu?
L’Ateveu va néixer en una conjuntura local, el 2006 a Vilanova i la Geltrú, en la qual no hi havia esdeveniments amb portes obertes al carrer de la cançó d’autor. Amb el temps, han anat sorgint festivals que també atenen aquesta demanda a la comarca. Nosaltres ho fem des de la humiltat per preservar l’empremta de la cançó d’autor als Països Catalans.

- Si li posem el termòmetre al gènere d’autor, quina temperatura té avui als Països Catalans?
La cançó d’autor gaudeix d’una boníssima salut a casa nostra. I a més, podríem ampliar la mirada: ja no és només -i caricaturitzant, si em permets- aquella persona que agafa una guitarra i protesta per les injustícia. El gènere d’autor es mesura avui des de diferents prismes i al llarg dels Països Catalans tenim propostes de tots els estils i edats. Afortunadament, podem ser optimistes.

- Com és el públic de la cançó d’autor?
En el cas de l’Ateveu, procurem ser una proposta transversal; entre el públic que ha vingut a la plaça de l’Assumpció hi ha gent jove i gent gran i, per tant, ens podem emmarcar en un públic familiar. L’espai, la plaça de l’Assumpció, al cor de La Geltrú hi té molt a veure. Ens hi trobem molt còmodes. Les seves petites dimensions donen el caràcter intimista que busquem al certamen. Busquem proximitat, que el públic pugui tractar l’artista de tu a tu.

- Què hi trobarem a l’edició d’enguany?
Hem procurat portar, un any més, portar a La Geltrú propostes vingudes d’arreu dels Països Catalans. Des de fa unes edicions, encetem el festival amb l’espai “L’ateveu a banda”, que possibilita la visibilització d’artistes emergents. Enguany, el divendres, 7 de setembre, coneixerem a Ell Sol (Joan Mena, en realitat), català resident a Holanda, guanyador del Concurs de Cantautor/es del Monocicle de Ribes 2017; i dissabte, 8 de setembre, a en Pau Blanc, de l’Empordà. I pel què fa al cartell amb majúscules, divendres pujaran a l’escenari Guiem Soldevila, que ve de Ses Illes, i la proposta poetico-musical vallesana de Lu Rois i Roc Casagran. I dissabte, començarem la nit amb l’aranesa Alidé Sans i tancarem amb La Portàtil-FM, amb un repertori de temes folk i de cançó d’autor.

- Vilanova i la Geltrú mostra anualment un múscul associatiu fort i generós pel què fa a l’oferta cultural…
L’associacionisme cultural és el patrimoni immaterial més gran que tenim a Vilanova i la Geltrú. És des de l’activisme i el voluntariat que tenim una oferta variada durant tot l’any en aquesta ciutat, no només per festa major i carnaval. Desperta! és una entitat molt petita, som poques persones lligades a l’esquerra independentista, que des de fa dotze anys dediquem un cap de setmana a la cançó d’autor amb un festival gratuït, sustentat amb l’ajut d’una petita subvenció municipal, patrocinis locals i el benefici del consum a les barres.
 

Més informació: 

També et pot interessar