Entorn
,
2018
Del 7 al 14 d'octubre
Alòs d'Isil, Malmercat, Centre d'Art i Natura, Roní
Alt Àneu, Soriguera, Farrera i Rialp

Cicle d'Arbres Monumentals

Per primera vegada s'organitza aquest Cicle que vol reivindicar diversos arbres monumentals com a patrimoni del Pallars Sobirà mitjançant una visita guada, una ponència, una actuació artísitaca de música i dança i finalment una degustació de productes locals en cadascún dels quatre arbres.  

Programa: 

Diumenge 7 d'octubre
11h Avets de la Coma de Perosa
El músic que acompanya la trobada és Elias Porter, de l’Alt Urgell, amb la seva viola. La ponència anirà a càrrec del director del Parc Natural de l’Alt Pirineu, Marc Garriga, que ens parlarà dels boscos vells i del perquè de la declaració com a avets monumentals. L’acte finalitza amb una degustació de licor de pinyes d’avet de l’agrobotiga El Rebost de Castellbó i un tast de productes de la cooperativa agrícola del Pallars.
Punt de trobada: aparcament de Perosa, passada la població d’Alòs d’Isil direcció Montgarri.

Divendres 12 d'octubre
11h Noguer de Llavaners
La intervenció artística anirà a càrrec del moviment de l’Anna Rubio i del músic i compositor Solsonès Roger Mas. La ponència anirà a càrrec de José de Montes, expert en la geologia de la zona. Finalizarem l’acte amb una degustació de les galetes de nous de La Lionesa de Sort i licor de nous de Licors Portet de La Pobla de Segur.
Punt de trobada:  a les 10.45h a l’aparcament de l’àrea de Saverneda, agafeu la desviació des de la C13 direcció Malmercat. A les 11h. puntuals iniciarem la marxa.

Dissabte 13 d'octubre
11h Salze de la Font del Camp
El Cicle d’Arbres i l’Aplec Saó s’agermanen en aquest arbre. La intervenció formarà part del Saó.
Es tracte d’un gran salze, situat a la Font del Camp just a l’entrada del poble de Farrera. Tot i no haver estat declarat arbre monumental, és evident que té una personalitat pròpia, no només per la seva ubicació sinó també per la seva grandària i bellesa i per tractar-se d’un arbre molt estimat pel veïnat del poble.
Ens acompanyarà el músic Arnau Obiols de la Seu d’Urgell a la veu i la percussió i la cantant i compositora de Terrassa, Carola Ortiz.
La ponència serà a càrrec de Teresa M. Sala,  docent a la Facultat de Belles Arts i a la Facultat de Geografia i Història i coordina el Màster de Gestió del Patrimoni Cultural i Museologia de la UB. A més, Teresa M. Sala forma part de la junta del Centre d’Art i Natura de Farrera.
Durant el matí hi haurà dues intervencions artístiques més i podeu concloure l’acte amb un dinar al Centre d’Art i Natura per 10€ (5€ els menors de 12 anys).
L’acte és gratuït però us animem a realitzar la vostre aportació al Cicle amb la compra de la samarreta.
Punt de trobada: a la porta del Centre d’Art i Natura de Farrera.

Diumenge 14 d'octubre
11h Til·ler dels Reguerals
El guia del recorregut fins al til·ler és l’Andreu González, director del Projecte Boscos de Muntanya. Retornarem al punt de sortida on es realitzarà la intervenció artística a càrrec d’Anna Rubio al moviment i la cantant i compositora Maria Coma. La ponència anirà a càrrec d’Eduard Parés, biòleg, enginyer de forest expert en arbres monumentals. Clourem l’acte amb la degustació de les infusions d’Herbes de l’Alt Pirineu.
Punt de trobada: a l’entrada del Parc Natural per la carretera a Portainé.

Preu: 

Aportació de 20€ per tot el cicle
Aportació de 5€ per arbre
Gratuït menors de 12 anys

Inscripcions: 

Podeu fer la vostra inscripció en aquest enllaç

Organitza: 

Associació Gençana

Col·labora: 

Parc Natural de l'Alt Pirineu, 

Més informació: 

formulari esdevenimets agenda

Et pot interessar