Foto: 

Cedida
Ruta del Cister

Els 5 imperdibles de Setmana Santa al Camp de Tarragona

Us presentem cinc propostes per a que no us quedeu a casa durant les vacances
Surtdecasa Camp
,
07/04/2019
Família
S’apropen les vacances de Setmana Santa i enguany que cauen força tard i amb la primavera encetada, ningú es pot quedar a casa. És per això que des de Surtdecasa us proposem cinc plans per fer aquests dies en família: un parell d’exposicions, concerts, històries de pirates, un centre de recuperació d’animals i la Ruta del Cister.

1. Visitar l’exposició ‘Robert Capa en Color’ al Caixaforum i ‘Plàstic’ del Museu de la Vida Rural 
Si pensem en un fotògraf de guerra, de ben segur que a la majoria els ve al cap Robert Capa. Fins el 21 de juliol som a temps de visitar l’exposició ‘Robert Capa en color’ al Caixaforum de Tarragona. Es tracta d’una mostra que ens descobreix la cara més desconeguda del fotoperiodista amb imatges en color. Nosaltres fa uns dies, us vam explicar els cinc motius per visitar aquesta exposició. D’altra banda, aquests dies pot ser una bona excusa per anar a l’Espluga de Francolí a visitar el Museu de la Vida Rural. A més de passar per l’exposició permanent, és imprescindible veure ‘Plàstic’. L’exposició temporal reflexiona sobre l’ús que fem d’aquest material, una mostra interactiva que ens pregunta si el plàstic és genial o pervers. Cada dia festiu, s’ofereixen visites guiades amb Còdol Educació. Fa unes setmanes, vam entrevistar la comissària de l'exposició, Núria Vila.

2. Anar de concerts gràcies al cicle Al Caliu 
La 7a edició del cicle de cantautors i cantautores del territori Al Caliu posarà el punt final els dos caps de setmana que cauen en vacances escolars. Aquesta proposta musical va néixer arran del retrobament de diferents músics de la zona amb projecte artístic propi. Ara, cada any programen diversos concerts al Camp de Tarragona. Dissabte 20 d’abril a les sis de la tarda, Dani Albero, Alvariable i On Faria estaran a la plaça Cal Torres de la Riba.
Més informació

  • imatge de control 1per1

Torre del Torn / Elena Martinez Chacon
Foto: Elena Martinez Chacon

3. Conèixer les històries de pirates de l’Illot del Torn
Si us ve de gust anar a la platja i aprofitar per conèixer històries de pirates i corsaris que atacaven la costa del mar del Coll de Balaguer, aquesta és la vostra activitat. El divendres 19 d’abril a les 11 del matí a l’Hospitalet de l’Infant organitzen una passejada guiada per escoltar aquestes llegendes. Es passarà per la torre de defensa de l’illot del Torn, del segle XVI, que es va construir per a intentar frenar els atacs pirates i fer el pas del Camí Reial del Coll de Balaguer, un lloc segur per als viatgers que hi passaven camí de València a Barcelona. Té una durada d’una hora i cal fer reserva prèviament al 669 283 728.
Més informació

4. Descobrir el Centre de recuperació de la Tortuga Mediterrània i el Parc de les Olors de Marçà
Fa nou anys es va posar en marxa el Centre de recuperació de la Tortuga Mediterrània, situat al Parc de les Olors de la Miloquera, a Marçà (Priorat). Aquest centre compta amb un espai zoològic on es recuperen exemplars de tortuga mediterrània que tenen algun problema de salut. D’altra banda, compta amb una zona de reproducció per reintroduir aquesta espècia autòctona al Camp de Tarragona. De fet, els últims anys ja se n’han alliberat diverses. Per exemple, el novembre de l’any passat se’n van deixar més d’un centenar al Parc Natural del Montsant. El Parc de les Olors de la Miloquera de Marçà és un espai eco-educatiu centrat en la valorització del paisatge i especialment en la divulgació del món de les plantes aromàtiques, culinàries i medicinals.
Més informació

5. Recórrer un tram de la Ruta del Cister
Si voleu practicar el senderisme o treure la bicicleta de casa, el que podeu fer és recórrer algun dels trams de la Ruta del Cister, el camí que ressegueix l’interior del Camp de Tarragona i enllaça els tres monestirs: el de Poblet, el de Vallbona de les Monges i el de Santes Creus.  És una bona manera per perdre’s per la natura, metafòricament, perquè el GR175 està perfectament senyalitzat. La Ruta del Cister t’endinsa en un patrimoni artístic, cultural i paisatgístic excepcional.  Quines rutes proposem? Ruta de Santes Creus a MontblancRuta de Montblanc a Vallbona de les MongesRuta de Vallbona de les Monges a Rocafort de Queralt o Ruta de Rocafort de Queralt a Santes Creus.

A

També et pot interessar