Entorn
,
2016
Del 14 al 17 de juliol
Itinerant
Berga

Baixada del Llobregat en 4 dies amb BTT

Recorrem de dalt a baix l’espina central de Catalunya, el riu Llobregat. Baixem de les Fonts de Castellar de n’Hug fins al delta del Prat de Llobregat. Són 200 quilòmetres que expliquen la història de Catalunya i la diversitat del nostre paisatge. Resseguim un riu lligat a les vides de les societats que, des de la prehistòria fins a l’actualitat, n’han fet ús i n’han alterat o preservat els seus atributs. Ermites romàniques, espais d’alt valor natural, colònies tèxtils, mines i aiguamolls. El Llobregat és un llibre obert sobre el procés tecnològic i industrial. Hi podem veure exemples d’activitats que han aprofitat la seva força o bé que han utilitzat el seu canal d’aigua. Seguim un rosari de fargues, molins, canals, rescloses, turbines, factories, centrals elèctriques, indústries de l’automòbil, d’alimentació, químiques, papereres i fins i tot veiem l’últim crit en molls de càrrega del Port de Barcelona.

Durada: 4 dies (es pot fer parcialment) / Distància: 216 km
Preu adult: 207 €. Menors (acompanyats dels seus pares): 120 €. Ús de la bicicleta: 15 €
Inclou: Àpats, allotjaments, transport de persones i bicicletes de Manresa fins a Castellar de n’Hug, entrada a la Torre de l’Amo de Viladomiu Nou, guiatge i assistència tècnica.
No inclou: L’esmorzar del primer dia i el viatge de retorn, que cada participant podrà fer en tren fins al seu lloc de destinació.
Inscripcions: mbici@mbici.cat / 938725828 / 629321760 abans del 30 de juny
Allotjaments: Alberg de Berga, Alberg de Manresa i hotel de Martorell.
Principals visites i experiències:
- 1a dia: Fonts del Llobregat, església romànica de Sant Vicenç del Rus, fàbrica de ciment Asland del Clot del Moro, exposició Ferrocarrils a la Vall del Llobregat de la Poble de l’Illet, capella de Lourdes de la Nou, bany al pantà de la Baells i arribada a Berga.
- 2n dia: Pont de Pedret, túnels del carrilet, Colònia Rosal, eslgésia romànica de Sant Vicenç d’Obiols, Torre de l’Amo de Viladomiu Nou, Cal Vidal, travessem la riera de Marlés, vistes al Castell de Balsareny i a la resclosa dels Manresans, Monestir de Sant Benet i arribada a Manresa.
- 3r dia: Aiguabarreig del Cardener i el Llobregat, Torre del Breny, Aeri de Montserrat, Colònia Sedó, Pont del Diable de Martorell,
- 4rt dia: exteriors de la Colònia Güell i en el delta del Llobregat, visitem: el mirador de la desembocadura, caserna dels Caraviners, el Semàfor i el mirador dels avions,
Per a més informació: http://www.mbici.cat/baixada-del-llobregat/ o bé podeu plantejar preguntes a mbici@mbici.cat / 938725828 / 629321760

  • imatge de control 1per1