Del Cercle Artístic de Sant Lluc per a Torras i Bages

Fins al pròxim 17 d’aquest mes d'abril podeu gaudir a Igualada d'una selecció de dibuixos i pintures que, en el tombant del segle XIX, els membres del Cercle Artístic de Sant Lluc van regalar al bisbe Torras i Bages, bisbe de Vic i promotor d'artistes. Vint-i-vuit treballs de la seixantena que formen el conjunt de l'àlbum s'exposen concretament a la Sala Municipal d’Exposicions amb motiu del centenari de la mort del bisbe, en una exposició coorganitzada per l'Ajuntament d’Igualada i Episcopus, la Parròquia de Santa Maria i els Priors del Sant Crist. L'àlbum duu com a títol “Torras i Bages i els artistes” i inclou peces de pintors com Joan Llimona, Ricard Opisso, Claudi Hoyos, Joan Llaverias, Dionís Baixeras, Macari Golferichs i un llarg etcètera, totes elles sobre paper, però utilitzant diferents tècniques i materials. En definitiva, una mostra ben representativa del panorama artístic català de l'art de finals del segle XIX.

Fins ara l'àlbum només s'havia exposat en dues ocasions: l'any 1983 al Museu Episcopal de Vic, i l'any 1998 a l'Albergueria (Centre de Difusió Cultural del Bisbat de Vic).
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

En un món ple de prohibicions i restriccions, queden encara nombroses activitats i propostes a l'abast de tothom. Hem d'esperar que ens les prohibeixin, per valorar-les i començar a gaudir-ne?

11/04/2016
Aquests dies la Biblioteca Central d'Igualada acull els nombrosos dibuixos infantils que s’han presentat a l'edició d'enguany del concurs sobre la festa dels Tres Tombs d’Igualada.
06/04/2016
Arriba la vint-i-setena edició de “La Mostra” d’Igualada, la Fira de teatre infantil i juvenil que durant quatre dies omple no només els teatres de la ciutat sinó també els carrers i les places de la capital de l'Anoia.
05/04/2016
Fins al pròxim 17 d’aquest mes d'abril podeu gaudir a Igualada d'una selecció de dibuixos i pintures que, en el tombant del segle XIX, els membres del Cercle Artístic de Sant Lluc van regalar al bisbe Torras i Bages, bisbe de Vic i promotor d'arti
28/03/2016
Aquest cap de setmana s'han fet unes de les darreres activitats de la Festa del Sant Crist d'Igualada, que dimarts veuran i viuran un dels actes més participats amb la Processó del Sant Crist, després de la commemoració del Via Crucis, que es va f
24/03/2016
Avui dijous, a partir de les 9 del vespre, començarà la primera de les processons que es duen a terme al barri de Fàtima d'Igualada en el marc de la Setmana Santa.
21/03/2016
  Avui, 21 de març, Dia Mundial de la Poesia. I de regal: Infants que s'esmunyen...
16/03/2016
A la Rectoria de Santa Maria d'Igualada hi ha diverses imatges de gran format que ens mostren diversos detalls de l'Asil del Sant Crist.