La llengua catalana durant els tres darrers segles

Fins al dijous de la setmana vinent, dia 18 de febrer, es pot visitar encara l'exposició titulada “1714-2014. Una llengua cap a la Llibertat” sobre la realitat i ús social de la llengua catalana. S'ha muntat a la Biblioteca Central d'Igualada amb motiu de la quaranta-setena renovació de la Flama de la Llengua Catalana, amb l''organització conjunta d'Òmnium Anoia, Al-pinisme i Flama del Canigó. A través d'una selecció de llibres relacionats amb diferents àmbits del món de la lingüística així com a través de diversos planells explicatius, es vol oferir “una mostra dels territoris on es parla el català, la realitat desigual dels usos idiomàtics, la vitalitat i la història de la llengua catalana”. Els territoris on es parla el català, la realitat desigual dels usos idiomàtics, la vitalitat i la història de la llengua, són els quatre grans eixos temàtics que vertebren l'exposició.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

En un món ple de prohibicions i restriccions, queden encara nombroses activitats i propostes a l'abast de tothom. Hem d'esperar que ens les prohibeixin, per valorar-les i començar a gaudir-ne?

11/04/2016
Aquests dies la Biblioteca Central d'Igualada acull els nombrosos dibuixos infantils que s’han presentat a l'edició d'enguany del concurs sobre la festa dels Tres Tombs d’Igualada.
06/04/2016
Arriba la vint-i-setena edició de “La Mostra” d’Igualada, la Fira de teatre infantil i juvenil que durant quatre dies omple no només els teatres de la ciutat sinó també els carrers i les places de la capital de l'Anoia.
05/04/2016
Fins al pròxim 17 d’aquest mes d'abril podeu gaudir a Igualada d'una selecció de dibuixos i pintures que, en el tombant del segle XIX, els membres del Cercle Artístic de Sant Lluc van regalar al bisbe Torras i Bages, bisbe de Vic i promotor d'arti
28/03/2016
Aquest cap de setmana s'han fet unes de les darreres activitats de la Festa del Sant Crist d'Igualada, que dimarts veuran i viuran un dels actes més participats amb la Processó del Sant Crist, després de la commemoració del Via Crucis, que es va f
24/03/2016
Avui dijous, a partir de les 9 del vespre, començarà la primera de les processons que es duen a terme al barri de Fàtima d'Igualada en el marc de la Setmana Santa.
21/03/2016
  Avui, 21 de març, Dia Mundial de la Poesia. I de regal: Infants que s'esmunyen...
16/03/2016
A la Rectoria de Santa Maria d'Igualada hi ha diverses imatges de gran format que ens mostren diversos detalls de l'Asil del Sant Crist.