Un treball documental sobre el patrimoni industrial català

Les fàbriques antigues d'arreu del territori català centren el treball documental de Frank Gómez titulat “Passat industrial. Patrimoni industrial a Catalunya” que es pot visitar al Museu de la Pell d'Igualada. Unes fàbriques que, en algunes ocasions, han donat pas a nous espais urbans i a usos diferents de l'original, mentre que en molts altres casos han quedat abandonades i gairebé oblidades. L'objectiu principal: deixar constància de l’evolució urbanística i arquitectònica d’un paisatge modulat des de la Revolució Industrial.  Desenes i desenes de fotografies d'espais buits, maquinària vella i inservible, però també nous edificis per a equipaments, moderns habitatges, etcètera. Fàbriques del Baix Llobregat, del Vallès, del Maresme i també de l'Anoia, entre altres localitzacions. Un projecte fotogràfic que “vol ajudar a difondre la riquesa del nostre patrimoni industrial i alhora crear consciència de la importància històrica d’aquest període i de la necessitat de la rehabilitació i la documentació gràfica per a preservar-ne el llegat”.
La mostra, organitzada pel Museu de la Pell d’Igualada amb la col·laboració de l'Agrupació Fotogràfica d'Igualada i l'Ecomuseu-Farinera de Castelló d'Empúries, es pot visitar fins al dia 14 de febrer.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

En un món ple de prohibicions i restriccions, queden encara nombroses activitats i propostes a l'abast de tothom. Hem d'esperar que ens les prohibeixin, per valorar-les i començar a gaudir-ne?

11/04/2016
Aquests dies la Biblioteca Central d'Igualada acull els nombrosos dibuixos infantils que s’han presentat a l'edició d'enguany del concurs sobre la festa dels Tres Tombs d’Igualada.
06/04/2016
Arriba la vint-i-setena edició de “La Mostra” d’Igualada, la Fira de teatre infantil i juvenil que durant quatre dies omple no només els teatres de la ciutat sinó també els carrers i les places de la capital de l'Anoia.
05/04/2016
Fins al pròxim 17 d’aquest mes d'abril podeu gaudir a Igualada d'una selecció de dibuixos i pintures que, en el tombant del segle XIX, els membres del Cercle Artístic de Sant Lluc van regalar al bisbe Torras i Bages, bisbe de Vic i promotor d'arti
28/03/2016
Aquest cap de setmana s'han fet unes de les darreres activitats de la Festa del Sant Crist d'Igualada, que dimarts veuran i viuran un dels actes més participats amb la Processó del Sant Crist, després de la commemoració del Via Crucis, que es va f
24/03/2016
Avui dijous, a partir de les 9 del vespre, començarà la primera de les processons que es duen a terme al barri de Fàtima d'Igualada en el marc de la Setmana Santa.
21/03/2016
  Avui, 21 de març, Dia Mundial de la Poesia. I de regal: Infants que s'esmunyen...
16/03/2016
A la Rectoria de Santa Maria d'Igualada hi ha diverses imatges de gran format que ens mostren diversos detalls de l'Asil del Sant Crist.