Foto: 

Cedida

Els 5 racons més romàntics del centre de Catalunya

Espais encantadors per a compartir amb aquella persona tan especial
Surtdecasa Centre
,
13/07/2016
Entorn
Val la pena aprofitar els vespres d'estiu, quan la temperatura es torna més agradable i convida a sortir de casa. Us fem cinc propostes ben diferents de racons plens d'encant, i a tocar de casa! Tant si esteu enamorats com si no, animeu-vos a fer una escapada i gaudir d'aquests espais tan especials.


1. La Roca Foradada
Un capritx de la geologia, una obra d’art de l’erosió. Qui sap com es va formar una de les parts més curioses de la geografia septentrional montserratina. El cert és que el rocam es va desplomar de tal forma que dues parets veïnes quedaren recolzades l'una sobre l'altra, donant forma a la cavitat triangular que avui coneixem com a Roca Foradada.

El camí per accedir-hi és senzill i d'una dificultat baixa. Des de Can Massana s'agafa el GR-172 fins el peu de la Cadireta de les Agulles, des d'on es trenca per un desviament que us puja directament a la cavitat provocada per dos contraforts naturals. L'espai és ampli, amb gairebé 10 metres d'alçada, amb una vista privilegiada de la comarca del Bages i part de l'Anoia, amb recers per si al dia l'acompanya alguna ventada. Un racó especial des d'on veure la posta de sol. Cerca aquella persona amb qui tant desitges estar, emplena la senalla d'un bon àpat, fruites, algun dolç i un bon vi fresquet, acabat de treure de la nevera. I no t'oblidis de les copes, ni de l'obridor.
 


2. L'Alzina del Mas Querol de Fonollosa
Amb el desig d'acariciar el cel, s'alça majestuosament l'Alzina del Mas Querol de Fonollosa. Es tracta d'una alzina centenària, declarada arbre monumental de Catalunya, que s'enfila cel amunt més de catorze metres i que llueix amb elegància en un racó del mas. Situada en un indret natural tranquil i acollidor, envoltada de prats, camps i bosc, aquesta alzina excepcional fa goig només de contemplar i la màgia de l'entorn on es troba convida a aturar-s'hi una bona estona. La seva descomunal capçada combinada amb la magnificència del seu tronc, converteix el seu davall en un lloc ideal per resguardar-se i deixar que el món s'aturi.

Passeu-hi a mig matí a reposar després d'una bona passejada, o bé calmeu-hi la gana si és hora de dinar. Si és a mitja tarda, deixeu-hi passar les hores fins que arribi el capvespre i, quan la llum del dia s'apagui, sentiu-hi l'olor de la nit. Gaudiu de la pau, la calma i el silenci sota l'alzina. Per arribar-hi a l’alzina venint de Manresa, heu de creuar el poble de Fonollosa, abans de les Escoles i la Pista, agafeu el trencall de mà esquerra i seguiu per la carretereta. Després de la primera pujada, agafeu el trencall a mà esquerra i seguiu pel camí de sota. Avanceu pel camí de terra. Passareu una casa i uns 300 metres més endavant trobareu un espai habilitat d’aparcament. Acabeu d’arribar a peu a l’Alzina de Querol.
 


3. Sopar sota les estrelles a l'Observatori de Pujalt
T’agradaria sopar en bona companyia sota la llum de la lluna i les estrelles una nit d’estiu? Als jardins de l’Observatori de Pujalt és possible entre la segona quinzena de juliol i la primera setmana d'agost. L’activitat comença a les 21:15h, encara de dia, amb una breu i senzilla introducció al món de l'astronomia per tal d’anar familiaritzant-se amb el que més endavant s’observarà. Un cop asseguts a taula, i a mesura que es va fent fosc es van descobrint i coneixent, a partir d’algunes explicacions, els diversos objectes que van apareixent al cel. Per veure de més a prop tot el que passa allà dalt es fa una primera observació amb telescopi i, en acabar el sopar, ja amb la foscor de la nit, es realitza una observació a ull nu i amb telescopi. Passar una càlida nit en un entorn com el de l’Observatori de Pujalt no té preu, i veure de ben a prop les estrelles és un regal.
 


4. El Mirador de la Salut de Collbató
Situat al capdamunt del poble de Collbató, el mirador de la Salut ens ofereix una panoràmica única de les parets majestuoses de la muntanya de Montserrat. Si hi veniu de dia, podreu gaudir de la fantàstica vista en la que destaca la façana modernista de l’Ermita de la Salut. Si hi veniu de nit, però, la màgia és encara major: començareu identificant els llums de l’ermita i els llums que indiquen l’entrada a les coves del salnitre, i a poc a poc començareu a intuir la magnificència de les parets verticals que teniu al davant. Tot plegat, en un mirador tranquil i il·luminat subtilment, perfecte per a una passejada romàntica i per gaudir d’una de les panoràmiques més espectaculars del vessant sud del massís. Podeu completar la visita pujant a les restes del Castell de Collbató, des d’on podreu albirar tot el Montserratí.
 


5. El claustre de l'Escola Pia d'Igualada
El claustre renaixentista del S.XVII que hi ha a l’interior de l’Escola Pia d’Igualada acull durant l'any diverses activitat culturals i es converteix en el marc inigualable per passar una vetllada tranquil·la i agradable. Des d'activitats gastronòmiques i sopars romàntics, a concerts d'òpera i cant coral, exposicions durant el FineArt Igualada o instal·lacions artístiques com els Iglús de vent durant l'European Balloon Festival, sempre és bona l'oportunitat de gaudir d'aquest lloc màgic.

A

També et pot interessar