Fira del Camí Ral

Foto: 

Aj. de Vilanova del Camí
Un espectacle en una edició anterior de la Fira del Camí Ral

Els 4 imperdibles de la Festa Major d'Hivern de Vilanova del Camí

El diumenge 16 de gener torna la Fira del Camí Ral que enguany es presenta renovada
Surtdecasa
,
12/01/2022
Fires i festes
Vilanova del Camí ho té tot a punt per a la celebració de la Festa Major d’Hivern amb motiu de la festivitat de Sant Hilari el cap de setmana dels dies 15 i 16 de gener. El diumenge se celebrarà la vint-i-tresena edició de la Fira del Camí Ral que enguany es presenta renovada i amb una important participació del teixit associatiu. Després d’un any en pausa a causa de la Covid, la Fira arriba amb una imatge renovada i elements nous com les representacions de carrer i altres accions inspirades en fets històrics. T'hem destacat allò que no et pots perdre.

1. Productes artesans i inspiració vuitcentista
La Fira del Camí Ral es podrà visitar durant tot el dia, de 9 a 20 hores. Trobareu parades i accions a la plaça Major, el carrer Major, Onze de Setembre, Santa Llúcia i plaça del Mercat. Tradicionalment, la Fira s’ha centrat en algun episodi històric, principalment, l’època medieval. Aquest any, però, s’ha volgut apropar la temàtica de la fira a l’època actual i s’ambientarà en l’època vuitcentista. Els visitants a la Fira podran gaudir com cada any de la mostra de productes artesans dels països catalans, i també de la setena edició de la mostra d’artesans locals i entitats del municipi, una acció per posar en valor la riquesa cultural i associativa així com l’artesania local.

 

La Diligència d'Igualada durant uns Tres Tombs | Foto: Ajuntament d'Igualada
2. La Diligència d'Igualada surt de l'armari
La Diligència d’Igualada tindrà un paper molt important en aquesta edició, ja que és una de les poques vegades que la Diligència sortirà del magatzem on està guardada. S’ha d’agrair la complicitat de l’Ajuntament d’Igualada i del Gremi de Traginers que farà possible gaudir de la Diligència, tirada per cavalls i amb passatgers vestits d’època. La Diligència arribarà a la plaça Major de Vilanova del Camí a les 10 hores i després d’un petit esmorzar iniciarà un recorregut que passarà pel carrer Nou, Monistrol, Avinguda Montserrat, Santa Llúcia i que acabarà a la plaça del Mercat. A es 12:30 hores és prevista la recreació de l’assalt a la diligència, un episodi real que va tenir lloc el juliol de 1882 davant de l’Hostal del Porc, i que va estar protagonitzat per una banda de bandolers. Un gran espectacle que comptarà, com dèiem amb la participació de les entitats del municipi.

3. Festa pels més petits
Els més petits també podran gaudir d’atraccions i jocs de cucanya així com del corral del Camí Ral amb diferents animals de granja. A la tarda, l’ambient de festa està garantit també amb la participació del grup de tabals dels Diables Els Cabrons de Vilanova del Camí que faran una tabalada a partir de dos quarts de sis de la tarda que recorrerà els carrers de la fira.

 

Espectacle 'Quanta, quanta guerra...' de Farrés Brothers i cia | Foto: Cedida
4. Més activitats en el marc de la Festa Major d'Hivern
El programa de festes s’encetarà dissabte amb la representació teatral de 'Quanta, quanta guerra...' de Farrés Brothers i cia, basada en la darrera novel·la de Mercè Rodoreda. L’obra ens acosta a la història de l’Adrià Guinart, un jove que fuig de casa seva per anar a la guerra, atret per la necessitat de conèixer el món i descobrir el món dels adults. Es representarà dissabte a les 19 hores a Can Papasseit i l’entrada és gratuïta, però l’aforament és limitat. Donada la situació sanitària caldrà retirar prèviament l’entrada a Can Papasseit. I des del Deparatament d'Esports s'ha preparat la 35a Pujada als Dipòsits, que se celebrarà el diumenge 16 de gener, a partir de les 10 hores del matí amb sortida des de la Plaça Extremadura i arribada al Dipòsit de Ca l’Aromir. Paral·lelament, com també ha estat sempre tradició, la Colla Excursionista de Vilanova del Camí farà la caminada i el canvi de la senyera al Pujol de la Guàrdia.

Més informació: 

A

També et pot interessar