Jump to navigation
Segur que molts coneixereu les borraines, són unes fulles que creixen silvestres a molts d’horts i marges. A molts llocs se minjen com un plat de verdura. Però a les Terres de l’Ebre són típiques menjar-les com a postre pels volts de Nadal. Normalment s’acompanyen de mel, però també poden servir-se amb sucre. És molt curiós que d’una fulla aspra i mig punxenca surtigue un postre tan bo.
Estes les va fer ma mare que és una gran artista fent-les, sempre li queden molt cruixents i bones. I moltes gràcies a Núria, del mercat de Roquetes, que ens les va regalar.
BONES FESTES A TOTS ELS SEGUIDORS DEL SURT DE CASA!
BORRAINES AMB MEL
Ingredients:
Elaboració:
Nota: els ingredients són orientatius. Així és com les fa ma mare, però hi ha gent que li afegeix matafaluga o anís a la massa, i enlloc d’aigua li posen llet. Moltes dones d’abans les feien sense ou, només amb aigua i farina.
Que aprofite!
Foto: Jordi Aymà
Font recepta: Bajoqueta
Si teniu qualsevol dubte sobre la recepta: lhortdebajoqueta@hotmail.com
Mare i filla es posen juntes a la cuina. Una aportarà receptes de tota la vida i, l'altra, intentarà oferir receptes més modernes. Però totes fetes amb molt de carinyo i amb molta passió.