
Cireres en aiguardent
Fa un temps vaig poder anar a la Fira de l'aiguardent de Prat de Comte, petit poble amb una gent de cor molt gran. Aquells dies obren les portes a la gent de fora, no vos la perdeu si mai heu estat.
Amb una botella que ens havien regalat d’aiguardent he anat fent postres boníssimes. Ara és temps de cireres, però les cireres hi ha altres èpoques de l’any que no n’hi ha. Així que vaig pensar a fer com abans, perquè com deia ma iaia, “qui guarda sempre té”. I ja estic pensant l’alegria que tindré quan d’aquí uns mesos podré menjar cireres i fer postres.
CIRERES EN AIGUARDENT
Ingredients:
- Cireres
- Aiguardent
- Sucre (1/4 del total de l’aiguardent, jo en vaig posar molt menys)
- 1 rameta de canyella
- 1 pot de conserva, net i ben assecat
Elaboració:
- Rentar bé les cireres, treure’ls el rabet i assecar amb un drap net.
- Al pot fer capes de cireres i sucre fins a arribar a dalt de tot. Entremig posar la rameta de canyella. Acabar d’omplir amb aiguardent.
- Tapar bé i deixar reposar al fons d’un armari de 3 a 4 mesos. Cada certs dies remoure per a que es vaigue dissolent el sucre.
I ara a esperar...
Font recepta: Bajoqueta
Foto: Bajoqueta
Si teniu qualsevol dubte sobre la recepta: lhortdebajoqueta@hotmail.com
- 1 of 5
- següent ›