,
09/06/2014
Menjar
Cireres en aiguardent
Foto:
Bajoqueta

Cireres en aiguardent

Fa un temps vaig poder anar a la Fira de l'aiguardent de Prat de Comte, petit poble amb una gent de cor molt gran. Aquells dies obren les portes a la gent de fora, no vos la perdeu si mai heu estat.

 

Amb una botella que ens havien regalat d’aiguardent  he anat fent postres boníssimes. Ara és temps de cireres, però les cireres hi ha altres èpoques de l’any que no n’hi ha. Així que vaig pensar a fer com abans, perquè com deia ma iaia, “qui guarda sempre té”. I ja estic pensant l’alegria que tindré quan d’aquí uns mesos podré menjar cireres i fer postres.

 

CIRERES EN AIGUARDENT 

 

Ingredients:

  • Cireres
  • Aiguardent
  • Sucre (1/4 del total de l’aiguardent, jo en vaig posar molt menys)
  • 1 rameta de canyella
  • 1 pot de conserva, net i ben assecat

 

Elaboració:

  1. Rentar bé les cireres, treure’ls el rabet i assecar amb un drap net.
  2. Al pot fer capes de cireres i sucre fins a arribar a dalt de tot. Entremig posar la rameta de canyella. Acabar d’omplir amb aiguardent.
  3. Tapar bé i deixar reposar al fons d’un armari de 3 a 4 mesos. Cada certs dies remoure per a que es vaigue dissolent el sucre.

 

I ara a esperar...

 

Font recepta: Bajoqueta

Foto: Bajoqueta

Si teniu qualsevol dubte sobre la recepta: lhortdebajoqueta@hotmail.com

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Mare i filla es posen juntes a la cuina. Una aportarà receptes de tota la vida i, l'altra, intentarà oferir receptes més modernes. Però totes fetes amb molt de carinyo i amb molta passió.

16/05/2022
Les faves, la llegum menys cuinada arreu del món.
11/04/2022
MONA DE PASQUA AMB PA DE PESSIC
21/12/2021
Ma mare es va liar a la cuina per portar-vos esta recepta tan tradicional per Nadal de la cuina catalana. A cada casa, s’afegeixen o es treuen ingredients per fer-la al gust de tothom.
25/10/2020
Los panellets són lo postre que se minja per Tots Sants, la festa per recordar als que han marxat. Normalment se preparen per a la Castanyada (la nit del 31 d’octubre) i fan d’acompanyament a les castanyes torrades i als moniatos rustits.
08/08/2017
Feia anys i anys que a casa havia vist a la ma iaia i mare preparar este plat tan senzill, però mai l’havia provat.
22/07/2017
A totes les cases en un moment o altre a l’estiu es preparava fa anys esta amanida russa. Era el plat estrella en celebracions familiars. Ben fresqueta entra molt bé els dies de moltíssima calor. Vos invito a provar-la!
30/12/2015
  Nadal es sinònim de plats de marisc a les Terres de l’Ebre, aquesta recepta de ma mare amb la salsa que ha fet durant molts anys.