,
09/08/2011
Menjar
Espardenya catalana

Espardenya catalana

 

Com vos deia l’altre dia, lo rustifaci lo podem menjar de vàries maneres. Avui vos porto una de les versions més conegudes. Vos recomano buscar un bon pa, d’aquells de les panaderies de les d’abans, que pasten el pa cada dia. Crec que esta torrada és un sopar ideal, fresc i ben acolorit amb el primentó.

 

 

 

ESPARDENYA CATALANA

Ingredients:

  • Llesques de pa de pagès
  • Rustifaci (escalivada) (jo només faig servir albergínia i primentó, però li podeu posar també tomata i ceba)
  • Filets d’anxova
  • Oli d’oliva
  • Sal
  • Opcional: alls per fregar el pa

 

Elaboració:

  1. Tindrem ja preparat lo rustifaci.
  2. Se torren les llesques de pa. Es freguen, si es vol, amb all.
  3. Se posen les tires de rustifaci per damunt, alternant l’albergínia i lo primentó. Se tira un polset de sal, sense passar-mos ja que les anxoves són molt salades.
  4. Per damunt, de forma decorativa, es posen els filets d’anxova.
  5. Se tira un xorret  d’oli per damunt.
  6. Se poden posar al forn un ratet o menjar tal qual.

Consells: no deixar-les fetes molt de rato sino el pa es va reblanint. Jo li vaig posar a una torrada uns encenalls de formatge Parmesà enlloc de les anxoves i també estava molt bo.

Que aprofite!

Font recepta: Bajoqueta

Foto: Jordi Aymà

Si teniu qualsevol dubte sobre la recepta: lhortdebajoqueta@hotmail.com

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Mare i filla es posen juntes a la cuina. Una aportarà receptes de tota la vida i, l'altra, intentarà oferir receptes més modernes. Però totes fetes amb molt de carinyo i amb molta passió.

16/05/2022
Les faves, la llegum menys cuinada arreu del món.
11/04/2022
MONA DE PASQUA AMB PA DE PESSIC
21/12/2021
Ma mare es va liar a la cuina per portar-vos esta recepta tan tradicional per Nadal de la cuina catalana. A cada casa, s’afegeixen o es treuen ingredients per fer-la al gust de tothom.
25/10/2020
Los panellets són lo postre que se minja per Tots Sants, la festa per recordar als que han marxat. Normalment se preparen per a la Castanyada (la nit del 31 d’octubre) i fan d’acompanyament a les castanyes torrades i als moniatos rustits.
08/08/2017
Feia anys i anys que a casa havia vist a la ma iaia i mare preparar este plat tan senzill, però mai l’havia provat.
22/07/2017
A totes les cases en un moment o altre a l’estiu es preparava fa anys esta amanida russa. Era el plat estrella en celebracions familiars. Ben fresqueta entra molt bé els dies de moltíssima calor. Vos invito a provar-la!
30/12/2015
  Nadal es sinònim de plats de marisc a les Terres de l’Ebre, aquesta recepta de ma mare amb la salsa que ha fet durant molts anys.