
Peus de porc a la catalana
Com sempre s’ha dit: “DEL PORC S’APROFITA TOT”. Una altra recepta d’aquelles d’abans que, com la “Cassola d’orella i galta”, potser no tindrà molt d’èxit entre la gent més jove, però que m’agrada posar-la ja que té una gran tradició a les nostres terres.
Aprofito per agrair a ma mare l’ajuda que m’està oferint per poder recuperar totes aquestes receptes.
PEUS DE PORC A LA CATALANA
Ingredients (6 persones):
- 6 peus de porc (partits en quatre trossos)
- 2 carlotes ratllades
- 1 ceba mitjana ratllada
- 3 fulles de llorer
- 2 rametes de frígola
- aigua
- sal
Salsa:
- ¾ l. de l’aigua de bullir
- 1 ceba mitjana ratllada
- 2 carlotes
- 1 trosset de pesteta (bitxo)
- 1 cullerada de farina
- 4 alls
- julivert
- oli
Elaboració:
- Netejar bé els peus de porc. Posar-los en una olla amb les carlotes i la ceba. Cobrir amb aigua i salar.
- Deixar bullir 1 hora i mitja (si es couen amb olla exprés amb 15 minuts hi haurà prou).
- De l’aigua de bullir es reserven ¾ de litre.
- Es treuen els peus de porc de l’aigua i es posen en una cassola.
- Per a la salsa: daurar els alls a làmines i reservar.
- En el mateix oli sofregir la carlota i la ceba, afegir la pesteta. Tirar una cullerada de farina per espessir la salsa i deixar que es cogue una mica. Després, afegir l’aigua de bullir.
- Afegir la salsa a la cassola on tenim els peus de porc ja bullits. Coure uns 10 minuts tot junt.
- Quan estiguen ja cuites, es posen en els plats de servir o cassoletes i es decoren amb els alls laminats i el julivert.
Que aprofite!
Font recepta: Mama Bajoqueta
Foto: Jordi Aymà
Si teniu qualsevol dubte sobre la recepta: lhortdebajoqueta@hotmail.com
- 1 of 5
- següent ›