
Pijama
Als anys 80-90 este era uns dels postres típics d’algun dinar copiós i pesat nadalenc. Quan semblava que tothom ja no podia minjar més, després del pica-pica, entremés, primer plat i segon; apareixia l’amfitriona de la casa amb un postre tan poc equilibrat per preparar l’estòmec a la bomba de sucre dels turrons. Malgrat l’alt aport calòric d’este postre m’ha fet gràcia recuperar-lo, per què d’aquells temps tinc molt bons records i, sense poder evitar-ho, per estes dates, tots recordem el que vam viure a l’infància. Bones festes a tothom!
PIJAMA
Ingredients:
- Flam d’ou o un altre (si ho voleu fer a casa us deixo la recepta >> aquí)
- Gelat (el tradicional era amb aquest al tall i de 3 colors si pot ser, però amb gelat de bola també val)
- Pinya i préssec en almívar (o en el seu suc o fresca i així s’alleugereixen una mica les calories)
- Nata montada (això en el cas que us quedeu amb gana
)
Elaboració:
Crec que no cal, no?
Nota: La gràcia d’aquestes postres és que es prepara en un moment, de manera que potser millor no embolicar-se a preparar a casa el flam i el gelat, però que si algú s’atreveix molt millor. I en contra de la tradició, crec que és més apropiat després d’un àpat lleuger o per compartir.
Que aprofite!
Recepta y fotos: Bajoqueta
Recepta sense gluten: aquí
Si teniu qualsevol dubte sobre la recepta: lhortdebajoqueta@hotmail.com
- 1 of 5
- següent ›