,
23/12/2014
Menjar
Pijama
Foto:
Bajoqueta

Pijama

Als anys 80-90 este era uns dels postres típics d’algun dinar copiós i pesat nadalenc. Quan semblava que tothom ja no podia minjar més, després del pica-pica, entremés, primer plat i segon; apareixia l’amfitriona de la casa amb un postre tan poc equilibrat per preparar l’estòmec a la bomba de sucre dels turrons. Malgrat l’alt aport calòric d’este postre m’ha fet gràcia recuperar-lo, per què d’aquells temps tinc molt bons records i, sense poder evitar-ho, per estes dates, tots recordem el que vam viure a l’infància. Bones festes a tothom!

 

PIJAMA

Ingredients:

  • Flam d’ou o un altre (si ho voleu fer a casa us deixo la recepta  >> aquí)
  • Gelat (el tradicional era amb aquest al tall i de 3 colors si pot ser, però amb gelat de bola també val)
  • Pinya i préssec en almívar (o en el seu suc o fresca i així s’alleugereixen una mica les calories)
  • Nata montada (això en el cas que us quedeu amb gana cheeky)

Elaboració:

Crec que no cal, no? smiley

Nota: La gràcia d’aquestes postres és que es prepara en un moment, de manera que potser millor no embolicar-se a preparar a casa el flam i el gelat, però que si algú s’atreveix molt millor. I en contra de la tradició, crec que és més apropiat després d’un àpat lleuger o per compartir.

Que aprofite!

Recepta y fotos: Bajoqueta

Recepta sense gluten: aquí

Si teniu qualsevol dubte sobre la recepta: lhortdebajoqueta@hotmail.com

 

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Mare i filla es posen juntes a la cuina. Una aportarà receptes de tota la vida i, l'altra, intentarà oferir receptes més modernes. Però totes fetes amb molt de carinyo i amb molta passió.

16/05/2022
Les faves, la llegum menys cuinada arreu del món.
11/04/2022
MONA DE PASQUA AMB PA DE PESSIC
21/12/2021
Ma mare es va liar a la cuina per portar-vos esta recepta tan tradicional per Nadal de la cuina catalana. A cada casa, s’afegeixen o es treuen ingredients per fer-la al gust de tothom.
25/10/2020
Los panellets són lo postre que se minja per Tots Sants, la festa per recordar als que han marxat. Normalment se preparen per a la Castanyada (la nit del 31 d’octubre) i fan d’acompanyament a les castanyes torrades i als moniatos rustits.
08/08/2017
Feia anys i anys que a casa havia vist a la ma iaia i mare preparar este plat tan senzill, però mai l’havia provat.
22/07/2017
A totes les cases en un moment o altre a l’estiu es preparava fa anys esta amanida russa. Era el plat estrella en celebracions familiars. Ben fresqueta entra molt bé els dies de moltíssima calor. Vos invito a provar-la!
30/12/2015
  Nadal es sinònim de plats de marisc a les Terres de l’Ebre, aquesta recepta de ma mare amb la salsa que ha fet durant molts anys.