,
26/06/2011
Menjar
Salsa pita d'all

Salsa pita d'all

 

SALSA PITA D’ALL

Avui vos porto una recepta molt facileta. Sé que hi ha molts d’estudiants que visiten la pàgina i que tenen previstes algunes festes de final de curs. Es fàcil de fer i la podeu tenir preparada per l’hora del pica-pica. Podem fer servir ametlles del Baix Ebre, segur que trobeu algú que vos done un grapadet per fer la recepta.

Ingredients:

  • 200 g. de iogurt
  • 100 g. d’ametlles pelades i triturades
  • suc de mitja llimona
  • 3 grans d’all picats
  • 1 cullerada de julivert picat i unes fulles senceres més per decorar
  • oli d’oliva
  • pebre roig
  • sal

 

Elaboració:

  1. Posar en un bol el iogurt junt amb els grans d’all picats i les ametlles.
  2. Afegir el suc de llimona, 2 cullerades d’oli d’oliva i la cullerada de julivert picat.
  3. Salar i posar pebre al gust. Mesclar-ho tot bé.
  4. Podem servir-la freda o a temperatura ambient, amb unes rameta de julivert per decorar si volem. Se poden sucar palets de verdures, galletetes salades, croquetes, pintxos de carn, etc.

Nota: si voleu anar més ràpid podeu fer la salsa amb la picadora elèctrica.

Que aprofite!

Recepta: Bajoqueta

Foto: Jordi Aymà

Si teniu qualsevol dubte sobre la recepta: lhortdebajoqueta@hotmail.com

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Mare i filla es posen juntes a la cuina. Una aportarà receptes de tota la vida i, l'altra, intentarà oferir receptes més modernes. Però totes fetes amb molt de carinyo i amb molta passió.

08/08/2017
Feia anys i anys que a casa havia vist a la ma iaia i mare preparar este plat tan senzill, però mai l’havia provat.
22/07/2017
A totes les cases en un moment o altre a l’estiu es preparava fa anys esta amanida russa. Era el plat estrella en celebracions familiars. Ben fresqueta entra molt bé els dies de moltíssima calor. Vos invito a provar-la!
29/12/2016
Ma mare es va liar a la cuina per portar-vos esta recepta tan tradicional per Nadal de la cuina catalana. A cada casa, s’afegeixen o es treuen ingredients per fer-la al gust de tothom.
30/12/2015
  Nadal es sinònim de plats de marisc a les Terres de l’Ebre, aquesta recepta de ma mare amb la salsa que ha fet durant molts anys.  
27/07/2015
Amb estes calors que està fent al Baix Ebre i tota Catalunya, poques ganes hi ha de posar-se a la cuina. Així que avui vos dixo una recepta fresqueta i que és màgica.
23/12/2014
Als anys 80-90 este era uns dels postres típics d’algun dinar copiós i pesat nadalenc.
29/10/2014
De vegades m’inspiro amb receptes que veig, o de revistes, llibres, etc. Però d’altres quan tinc alguns ingredients que crec que poden lligar,  em poso a innovar.