
Crema catalana
Avui vos porto lo postre estrella que se minja a tota Catalunya. Esta crema se pot servir tota en una safata i cremar-la, llavontes se diu crema cremada. Encara que és un postre que se minja tot l’any, és típic cuinar-lo per Sant Josep (el 19 de març). Vos animo a preparar-la ja que és la mar de fàcil!
CREMA CATALANA
Ingredients:
- 1 litre de llet
- 1 canonet de canyella
- la pell d’una llimona
- 6 cullerades de Maizena
- 4 rovells d’ou
- 6 cullerades de sucre blanc
- sucre morè per cremar al final
Elaboració:
- Desfer la Maizena en got de llet freda (agafem la llet del litre que tenim per preparar la crema). Afegir els rovells i batre bé.
- Posar la resta de la llet a bullir, amb la pell de la llimona i la canyella. Quan comence a bullir retirar del foc.
- Afegir el sucre i mesclar bé. Posar la mescla de llet, Maizena i els rovells i remenar de nou.
- Colar a una altra olla i deixar bullir a foc mitjà, remenant contínuament sense parar. Quan estigue espès retirar del foc.
- Posar en cassoletes de terra individuals.
- Quan estigue freda, i abans de servir, tirar el sucre per sobre i cremar amb la pala de cremar o amb un bufador de gas. (Fer-ho al mateix moment de menjar, ja que si no el sucre es desfarà i no se farà la típica crosteta de sucre que està tan bona).
Que aprofite!
Font recepta: Bajoqueta
Foto: Jordi Aymà
Si teniu qualsevol dubte sobre la recepta: lhortdebajoqueta@hotmail.com
- 1 of 5
- següent ›