
Borraines amb mel
Segur que molts coneixereu les borraines, són unes fulles que creixen silvestres a molts d’horts i marges. A molts llocs se minjen com un plat de verdura. Però a les Terres de l’Ebre són típiques menjar-les com a postre pels volts de Nadal. Normalment s’acompanyen de mel, però també poden servir-se amb sucre. És molt curiós que d’una fulla aspra i mig punxenca surtigue un postre tan bo.
Estes les va fer ma mare que és una gran artista fent-les, sempre li queden molt cruixents i bones. I moltes gràcies a Núria, del mercat de Roquetes, que ens les va regalar.
BONES FESTES A TOTS ELS SEGUIDORS DEL SURT DE CASA!
BORRAINES AMB MEL
Ingredients:
- 12 fulles grosses de borraines
- 1 ou
- 200 ml. d’aigua
- la ratlladura d’una llimona
- 1 culleradeta de llevat en pols
- uns 200 g. de farina de rebosteria
- oli d’oliva per fregir-les
- per acompanyar: mel o sucre
Elaboració:
- Netejar bé les fulles de borraina amb aigua i deixar-les escórrer a sobre d’un colador.
- Batre bé l’ou junt amb l’aigua. Afegir la ratlladura de llimona i remenar.
- Afegir la farina i el llevat, poc a poc, mentre anem remenant. Ha de quedar una massa no molt espessa, podem provar-la passat una fulla per vore si se queda ben arrebossada. Si queda massa clara li podem posar una mica més de farina, i si, pel contrari, queda massa espessa li podem posar una miqueta d’aigua.
- Calentarem oli en una paella, no molt, el suficient per cobrir-les.
- Anirem passant les fulles per la massa preparada i les anirem fregint en l’oli.
- Quan estiguen fetes les podem posar a sobre d’un plat amb paper de cuina absorbent per retirar-li l’oli que els hi sobra.
- Les podem acompanyar de mel o sucre. El millor és minjar-les acabades de fer, mig calentes. També hi ha l’opció d’anar-les posant en un bol i anar-les cobrint amb mel, deixant que reposen, abans sempre conta ma mare que ho feien així.
Nota: els ingredients són orientatius. Així és com les fa ma mare, però hi ha gent que li afegeix matafaluga o anís a la massa, i enlloc d’aigua li posen llet. Moltes dones d’abans les feien sense ou, només amb aigua i farina.
Que aprofite!
Foto: Jordi Aymà
Font recepta: Bajoqueta
Si teniu qualsevol dubte sobre la recepta: lhortdebajoqueta@hotmail.com
- 1 of 5
- següent ›