
Calamars farcits de verdures
Calamars farcits de verduretes
Un company de feina, de tan en tan, porta calamars farcits. El cert és que em va captar l’atenció el primer dia que vaig veure-li el tupperware: quines delicatessens!!! Em va comentar que era molt senzill de fer, així que m’hi he atrevit.
Tot sigui dit que he fet una versió light: ni fregits, ni carn vermella: només calamars i verduretes. A mi els menjars massa forts de gust no m’agraden, i tot sigui dit: estem en operació bikini J
Ingredients per a 2 persones:
- 4 calamars
- 2 carbassons
- 1 pastanaga
- 1 ceba
- 2 grans d’all
- un pot de conserva de tomàquet
- 2 fulles de llorer
Pas a pas:
- Comencem fent el sofregit:
- Triturem la ceba i l’all i ho posem a enrossir.
- Quan agafa color hi afegim el tomàquet, també triturat, i el llorer. Ho salpebrem.
- Quan agafa color hi afegim les verduretes tallades ben petites.
- Mentrestant tallem les cues dels calamars i les passem per la paella. Les reservem.
- Quan ho tenim tot, netegem els calamars, els omplim i els tanquem amb un escuradents per tal que no besin.
- Ho posem tot al forn a 160ºC fins que veiem que els calamars canvien de color. Hem d’estar al cas i, a la meitat donar la volta als calamars.
Jo ho vaig fer el dia abans, i just abans de seure a taula ho vaig escalfar tot a la cassola.
El resultat: un plat fàcil, bo, saludable i lleuger.

La Marta Masqué és una jove llicenciada en Periodisme, gran aficionada de la cuina i la fotografia. Havent-li detectat celiaquia als 24 va veure la necessitat d'endinsar-se en la cuina i poder adaptar qualsevol recepta sense gluten. Aquest blog esdevindrà un receptari adaptat per a totes aquelles persones que poden tenir intol•leràncies al gluten, la llet, la fructosa, els fruits secs, diabètics, etc.
- 1 of 3
- següent ›