,
09/07/2013
Menjar

Calamars farcits de verdures

 

Calamars farcits de verduretes

 

Un company de feina, de tan en tan, porta calamars farcits. El cert és que em va captar l’atenció el primer dia que vaig veure-li el tupperware: quines delicatessens!!!  Em va comentar que era molt senzill de fer, així que m’hi he atrevit.

Tot sigui dit que he fet una versió light: ni fregits, ni carn vermella: només calamars i verduretes. A mi els menjars massa forts de gust no m’agraden, i tot sigui dit: estem en operació bikini J

 

Ingredients per a 2 persones:

  • 4 calamars
  • 2 carbassons
  • 1 pastanaga
  • 1 ceba
  • 2 grans d’all
  • un pot de conserva de tomàquet
  • 2 fulles de llorer

 

Pas a pas:

  1. Comencem fent el sofregit:
  2. Triturem la ceba i l’all i ho posem a enrossir.
  3. Quan agafa color hi afegim el tomàquet, també triturat, i el llorer. Ho salpebrem.
  4. Quan agafa color hi afegim les verduretes tallades ben petites.
  5. Mentrestant tallem les cues dels calamars i les passem per la paella. Les reservem.
  6. Quan ho tenim tot, netegem els calamars, els omplim i els tanquem amb un escuradents per tal que no besin.
  7. Ho posem tot al forn a 160ºC fins que veiem que els calamars canvien de color. Hem d’estar al cas i, a la meitat donar la volta als calamars.

 

Jo ho vaig fer el dia abans, i just abans de seure a taula ho vaig escalfar tot a la cassola.

 

El resultat: un plat fàcil, bo, saludable i lleuger. 

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

La Marta Masqué és una jove llicenciada en Periodisme, gran aficionada de la cuina i la fotografia. Havent-li detectat celiaquia als 24 va veure la necessitat d'endinsar-se en la cuina i poder adaptar qualsevol recepta sense gluten. Aquest blog esdevindrà un receptari adaptat per a totes aquelles persones que poden tenir intol•leràncies al gluten, la llet, la fructosa, els fruits secs, diabètics, etc.

02/01/2021
9 canelons es va menjar el meu germà. Ah, i de segon, pollastre farcit amb prunes, i de postres algun torró i tot! 
17/07/2014
Després de força, massa, dies sense publicar-vos cap recepta he de dir que l’espera ha valgut la pena. Això de casar-se m’ha robat més temps del previst, però a canvi torno amb una Thermomix i un munt de receptes i idees per anar provant!
06/03/2014
  Hola de nou! Ja sé que és temps d'operació bikini i que els dolços no ens acaben de convèncer, però aquest és un dels més lights i saludables que he fet fins ara. 
19/02/2014
Per festes de Nadal el meu germà gran es va presentar a casa amb kilos i kilos de llimones del seu jardí… moltes llimones, moltíssimes! Entre la meva mare, una de les meves cunyades i jo ens les vàrem repartir, però...
18/02/2014
Aquesta recepta la vaig treure del portal CuinaRDiari  i la vaig adaptar  substituint la farina de blat per la mateixa i el s
12/01/2014
Aquestes festes de Nadal han estat, com sempre i per a tots, plenes de menjar. I, amb una mica de sort, menjar del bo que no acostumes a cuinar i/o menjar els dies de cada dia.
29/09/2013
  La mare ha fet 66 anyets, rodons, eh? I, com ja va sent tradició, he portat les postres.