Surtdecasa Centre
,
05/09/2019
Arts

Les 5 exposicions que no et pots perdre al Centre de Catalunya

Destaquem les exposicions imprescindibles d'aquest principi de setembre
Plensa Montserrat

Foto: 

Museu de Montserrat
Escultura 'Anna' de Jaume Plensa a l’atri de la Basílica de Montserrat
Aquest principi de setembre disposem d'un gran ventall d'exposicions de molta qualitat al Centre de Catalunya. Museus, sales d'exposicions i d'altres indrets patrimonials estan plens de mostres artístiques, de les quals us hem fet una selecció de les que considerem imprescindibles de visitar.

1. Exposició 'Montserrat Acosta Figuerola. Llum, intimitat i realitat'
Montserrat Acosta Figuerola (Igualada, 1949-1984) va morir als trenta-cinc anys deixant una obra prolífica i de gran qualitat. Quan es compleixen setanta anys del seu naixement es presenta aquesta exposició per donar a conèixer la seva producció. La mostra reuneix una cinquantena d’obres, entre olis, aqüarel·les, ceres i figurins de moda, que han estat cedides per la família Graells-Acosta i per col·leccionistes particulars. Montserrat Acosta conreà el paisatge, el bodegó i figura humana i tant en els seus dibuixos com en les pintures demostrà el domini del color, de la llum i de la forma d’una manera molt personal.
> Quan? Fins el 15 de setembre
> On? Museu de la Pell d'Igualada i Comarcal de l'Anoia
> Més informació
 

2. Exposició 'Xaus, censura del desig'
L'exposició mostra l’obra de Pep Anton Xaus, que gira de forma recurrent, en els últims anys, entorn del desig i l’autoretrat… temes arriscats, essencials. Formalment vol apropar-se als pintors clàssics mediterranis en el tractament de la llum, en els colors exhaustivament matisats i vibrants, en el dibuix virtuós i expressiu.
> Quan? Fins el 15 de setembre
> On? Muxart, Martorell
> Més informació
 

3. Exposició 'Obra gràfica' de Jaume Plensa i escultura 'Anna'
Jaume Plensa, un dels artistes catalans més internacionals, presenta una doble proposta expositiva a Montserrat. D’una banda, l’escultura titulada 'Anna' a l’atri de la Basílica de Santa Maria, mostra un cap realitzat amb fil d’acer inoxidable, transparent però visible, dins d'aquest interès de l'escultor pel cos i l'ànima. I, d’una altra, a l’Espai d’art Pere Pruna del Museu de Montserrat es pot veure l’exposició 'Obra gràfica', una selecció d’obres recents d’aquest artista barceloní.
> Quan? Fins el 3 de novembre
> On? Museu de Montserrat
> Més informació
 

4. Exposició 'Projecte Cendres'
La mostra neix de la necessitat de donar visibilitat a una de les parts menys visibles de la violència masclista: la recuperació de les víctimes. 6 d'aquestes dones han format parella artística i testimonial amb 6 fotògrafes, totes elles d'Igualada i Saragossa. Marina Méndez, Anna Vilarrúbias, Laia Pérez, Sheyla García, Nathaly Nuñez i María León han acompanyat en aquest projecte a la Glòria, la Cristina, la Rut, la Clara, la Bea i la Sandra i han captat imatges que mostren les seqüeles, les eines per superar-les i la recuperació i sanació de les víctimes.
> Quan? Fins el 8 de setembre
> On? Portal del Llevador, Igualada
> Més informació
 

5. Exposició 'Alfred Figueras. 120 aniversari'
Una gran oportunitat per veure representades totes les etapes de l'obra del pintor santfruitosenc: des dels primers dibuixos de l'època d'estudiant a Belles Arts de Barcelona, fins a les últimes obres; així com les diferents disciplines que va emprar (pintura, aquarel·la, dibuix i gravat). En el seu conjunt presenta una evolució estilística homogènia i molt coherent amb els mestres que Figueras admirà. La seva passió per Cézanne es fa palesa en llurs obres. Parteix d’un constructivisme rigorós amb el gust pels colors terrosos rogencs i argentats que anirà enriquint amb un cromatisme més afinat i més ric.
> Quan? Fins el 27 d'octubre
> On? Centre Cultural el Casino, Manresa
> Més informació
 

També et pot interessar