Jump to navigation
Ara que ja ens hem estirat.. seguim amb un esmorzar ple de vitamines i antioxidants?
Ja fa temps que aconsello el batut multi-vitamínic de bon matí per començar el dia amb molta energia. Es tracta de barrejar un parell de fruites del temps (plàtan i maduixes per exemple) amb unes quantes fulles verdes (api, cogombre, espinacs, rúcula, etc..) un iogur, un parell de nous i un polsim de canyella. Per fer-ho més energètic podeu afegir un parell de cullerades de civada (si està estovada prèviament millor). La llista de fruites, verdures, llavors, fruits secs, espècies i herbes aromàtiques és llarguíssima! Deixeu volar la imaginació i les ganes d’experimentar.
Tot ben batut i ens ho prenem a cullerades o bé hi afegim llet i amb una palleta gaudim d’un batut excepcional ric en vitamines, clorofil·la, minerals, antioxidants i com no..aigua! per una bona hidratació. Al afegir els làctics enriquim molt més el batut aportant vitamines del grup B, vit D, proteïnes, calci i fòsfor. Les herbes aromàtiques i les espècies també són benvingudes. Jo hi acostumo a posar canyella en pols que apart de ser antioxidant i aportar un bon aroma, també és protector contra l’Helicobacter pilorii, el bacteri que produeix gastritis.
Tot plegat, una combinació detox i energètica increïble que ens farà començar el dia amb molt bon peu!. I si a més ens suplementem diàriament amb Coenzima Q, llavors si que ja ens desrrovellem del tot per dins! Que què és la CoQ? En parlarem en un altre post.
Que tingueu un cap de setmana molt verd!
Bea Almenar
Metgessa Nutricionista
Blog d’articles i activitats relacionades amb la salut i el benestar, per sentir-te bé per dins i per fora.