,
13/11/2015
Salut

El batut verd...i multicolor!

Ara que ja ens hem estirat.. seguim amb un esmorzar ple de vitamines i antioxidants?

Ja fa temps que aconsello el batut multi-vitamínic de bon matí per començar el dia amb molta energia. Es tracta de barrejar un parell de fruites del temps (plàtan i maduixes per exemple) amb unes quantes fulles verdes (api, cogombre, espinacs, rúcula, etc..) un iogur, un parell de nous i un polsim de canyella.  Per fer-ho més energètic podeu afegir un parell de cullerades de civada (si està estovada prèviament millor). La llista de fruites, verdures, llavors, fruits secs, espècies i herbes aromàtiques és llarguíssima! Deixeu volar la imaginació i les ganes d’experimentar.

Tot ben batut i ens ho prenem a cullerades o bé hi afegim llet i amb una palleta gaudim d’un batut excepcional ric en vitamines, clorofil·la, minerals, antioxidants i com no..aigua! per una bona hidratació.  Al afegir els làctics enriquim molt més el batut aportant vitamines del grup B, vit D, proteïnes, calci i fòsfor. Les herbes aromàtiques i les espècies també són benvingudes. Jo hi acostumo a posar canyella en pols que apart de ser antioxidant i aportar un bon aroma, també és protector contra l’Helicobacter pilorii, el bacteri que produeix gastritis. 

Tot plegat, una combinació detox i energètica increïble que ens farà començar el dia amb molt bon peu!. I si a més ens suplementem diàriament amb Coenzima Q, llavors si que ja ens desrrovellem del tot per dins! Que què és la CoQ?  En parlarem en un altre post.                               

Que tingueu un cap de setmana molt verd!

Bea Almenar

Metgessa Nutricionista

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Blog d’articles i activitats relacionades amb la salut i el benestar, per sentir-te bé per dins i per fora.

28/05/2017
Setmana sense fum Aquesta setmana ha estat dedicada a la promoció de viure sense fum. S’han realitzat molts actes per tot arreu amb la participació de molts professionals de la salut i de ciutadans.
23/04/2017
Amb la primavera arriba la llum, els colors i la vida torna a brotar després dels llargs mesos d’hivern. I nosaltres també ho experimentem. Personalment a la primavera em sento molt vital i se m’activen tots els sentits.
19/02/2017
Es consideren aliments funcionals aquells que, amb independència d'aportar nutrients, han demostrat científicament que afecten beneficiosament a una o diverses funcions de l'organisme, de manera que proporcionen un millor estat de salut i benestar
26/01/2017
Aprofitant el boom actual de batuts de colorins, productes eco, bio, enriquits, desnatats, omegas, etc. i perquè no se'ns en vagi l’olla, val la pena desmitificar el concepte que els aliments poden curar les malalties.
23/12/2016
Sabieu que a Catalunya es llencen 262.471 tones d’aliments sòlids que serien aprofitables, de les quals 151.000 es produeixen a les llars?.
14/12/2015
Ja s’acosten les Festes, alguns ja haureu començat a celebrar-les amb dinars o sopars d’empresa i encara ens queden tres setmanes pel davant plenes d’àpats boníssims, i activitats divertidíssimes però seguram
04/12/2015
Segurament n’haureu setit a parlar en els darrers anys. La Q10 o ubiquinona és una substància semblant a les vitamines.