,
28/05/2017
Salut
Un dels molts cartells de la setmana sense fum

Viure sense fum

Setmana sense fum

Aquesta setmana ha estat dedicada a la promoció de viure sense fum. S’han realitzat molts actes per tot arreu amb la participació de molts professionals de la salut i de ciutadans.

I és que tot i la sostinguda disminució del tabaquisme, a Catalunya encara fumen 1,5 milions de persones de 15 anys o més.

Cada any, segons dades de centres sanitaris, al voltant de 70.000 persones deixen de fumar a Catalunya. També continua baixant la venda de cigarretes -que s'ha reduit a la meitat entre el 2005 i el 2016-, la de cigars i la tabac de cargolar, després d'anys en què el seu consum anava a l'alça. Per edats, el consum diari en escolars de 14 a 18 anys es va reduir a la meitat en 10 anys. D'altra banda, el bon nivell d'acompliment de la prohibició de fumar en llocs públics es manté i 9 de cada 10 persones declaren gaudir d'un entorn sense fum.

Tot i així 1 de cada 6 morts a Catalunya es relaciona amb el consum de tabac i l’impacte ambiental també se’n ressent: els més de 8.500 milions de cigarretes venudes a Catalunya l’any 2016 van generar més de 4.280 metres cúbics de residus tòxics procedents de les burilles. I, sabies que el llançament de burilles causa un 8% dels incendis forestals registrats a casa nostra? Entre 2010 i 2016, 175 incendis causats per cigarretes van cremar 9.114 hectàrees forestals.

A banda de tot, imagineu que faríeu amb 1.800€ a la butxaca si cada dia possessiu en una guardiola el què us gasteu en tabac al llarg d’un any? No estaria gens malament!

Com podem reduir el consum?

El missatge de la setmana sense fum d’enguany és clar: deixar de fumar i potenciar en canvi l’activitat física que està més a l’abast: caminar.

Aixi doncs.. us animeu? Agafem els bastons i fem una sortida de marxa nòrdica? M’hi apunto!

 

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Blog d’articles i activitats relacionades amb la salut i el benestar, per sentir-te bé per dins i per fora.

28/05/2017
Setmana sense fum Aquesta setmana ha estat dedicada a la promoció de viure sense fum. S’han realitzat molts actes per tot arreu amb la participació de molts professionals de la salut i de ciutadans.
23/04/2017
Amb la primavera arriba la llum, els colors i la vida torna a brotar després dels llargs mesos d’hivern. I nosaltres també ho experimentem. Personalment a la primavera em sento molt vital i se m’activen tots els sentits.
19/02/2017
Es consideren aliments funcionals aquells que, amb independència d'aportar nutrients, han demostrat científicament que afecten beneficiosament a una o diverses funcions de l'organisme, de manera que proporcionen un millor estat de salut i benestar
26/01/2017
Aprofitant el boom actual de batuts de colorins, productes eco, bio, enriquits, desnatats, omegas, etc. i perquè no se'ns en vagi l’olla, val la pena desmitificar el concepte que els aliments poden curar les malalties.
23/12/2016
Sabieu que a Catalunya es llencen 262.471 tones d’aliments sòlids que serien aprofitables, de les quals 151.000 es produeixen a les llars?.
14/12/2015
Ja s’acosten les Festes, alguns ja haureu començat a celebrar-les amb dinars o sopars d’empresa i encara ens queden tres setmanes pel davant plenes d’àpats boníssims, i activitats divertidíssimes però seguram
04/12/2015
Segurament n’haureu setit a parlar en els darrers anys. La Q10 o ubiquinona és una substància semblant a les vitamines.