,
23/04/2017
Salut

Menú per menjar-se la primavera

Amb la primavera arriba la llum, els colors i la vida torna a brotar després dels llargs mesos d’hivern. I nosaltres també ho experimentem. Personalment a la primavera em sento molt vital i se m’activen tots els sentits. I és que l’augment de l’estat d’ànim és quelcom químic on la serotonina hi té molt a veure. Aquesta substància que segrega el nostre cos, activa el benestar emocional i la percepció positiva de les coses. I en la primavera, al haver més hores de llum, segreguem més serotonina. Però.. i l’astènia primaveral? No diuen que ens trobem més cansats a la primavera? Potser també has experimentat el trobar-te més cansat i apàtic les primeres setmanes de primavera. Els experts diuen que aquests símptomes no solen durar més de dues setmanes, el temps necessari per readaptar-nos al nou cicle horari i sobretot de més hores de llum.

En qualsevol cas, les emocions poden afectar la nostra dieta, i la nostra dieta les emocions. Així doncs, aquí uns proposo un menú especialmente ric en triptòfan, que és l’aminoàcid que es necessita per sintetitzar serotonina, i que us farà sentir d’allò més bé!

Menú per menjar-se la primavera

Amanida d’espinacs, saltejat d’espàrrecs verds, llenties pardina i brots de soja

Brotxetes de salmó

Dauets de pinya i plàtan amb pols de xocolata negra

Bon profit!

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Blog d’articles i activitats relacionades amb la salut i el benestar, per sentir-te bé per dins i per fora.

28/05/2017
Setmana sense fum Aquesta setmana ha estat dedicada a la promoció de viure sense fum. S’han realitzat molts actes per tot arreu amb la participació de molts professionals de la salut i de ciutadans.
23/04/2017
Amb la primavera arriba la llum, els colors i la vida torna a brotar després dels llargs mesos d’hivern. I nosaltres també ho experimentem. Personalment a la primavera em sento molt vital i se m’activen tots els sentits.
19/02/2017
Es consideren aliments funcionals aquells que, amb independència d'aportar nutrients, han demostrat científicament que afecten beneficiosament a una o diverses funcions de l'organisme, de manera que proporcionen un millor estat de salut i benestar
26/01/2017
Aprofitant el boom actual de batuts de colorins, productes eco, bio, enriquits, desnatats, omegas, etc. i perquè no se'ns en vagi l’olla, val la pena desmitificar el concepte que els aliments poden curar les malalties.
23/12/2016
Sabieu que a Catalunya es llencen 262.471 tones d’aliments sòlids que serien aprofitables, de les quals 151.000 es produeixen a les llars?.
14/12/2015
Ja s’acosten les Festes, alguns ja haureu començat a celebrar-les amb dinars o sopars d’empresa i encara ens queden tres setmanes pel davant plenes d’àpats boníssims, i activitats divertidíssimes però seguram
04/12/2015
Segurament n’haureu setit a parlar en els darrers anys. La Q10 o ubiquinona és una substància semblant a les vitamines.