Jump to navigation
Amb la primavera arriba la llum, els colors i la vida torna a brotar després dels llargs mesos d’hivern. I nosaltres també ho experimentem. Personalment a la primavera em sento molt vital i se m’activen tots els sentits. I és que l’augment de l’estat d’ànim és quelcom químic on la serotonina hi té molt a veure. Aquesta substància que segrega el nostre cos, activa el benestar emocional i la percepció positiva de les coses. I en la primavera, al haver més hores de llum, segreguem més serotonina. Però.. i l’astènia primaveral? No diuen que ens trobem més cansats a la primavera? Potser també has experimentat el trobar-te més cansat i apàtic les primeres setmanes de primavera. Els experts diuen que aquests símptomes no solen durar més de dues setmanes, el temps necessari per readaptar-nos al nou cicle horari i sobretot de més hores de llum.
En qualsevol cas, les emocions poden afectar la nostra dieta, i la nostra dieta les emocions. Així doncs, aquí uns proposo un menú especialmente ric en triptòfan, que és l’aminoàcid que es necessita per sintetitzar serotonina, i que us farà sentir d’allò més bé!
Menú per menjar-se la primavera
Amanida d’espinacs, saltejat d’espàrrecs verds, llenties pardina i brots de soja
Brotxetes de salmó
Dauets de pinya i plàtan amb pols de xocolata negra
Bon profit!
Blog d’articles i activitats relacionades amb la salut i el benestar, per sentir-te bé per dins i per fora.