,
26/01/2017
Salut
Font: Agència Catalana de Seguretat Alimentària

Mites: Els aliments curen les malalties?

Aprofitant el boom actual de batuts de colorins, productes eco, bio, enriquits, desnatats, omegas, etc. i perquè no se'ns en vagi l’olla, val la pena desmitificar el concepte que els aliments poden curar les malalties. Els aliments poden ajudar a prevenir o tractar una malaltia, però per ells mateixos no tenen poder terapèutic. Cal recordar que l'alimentació sana i equilibrada contribueix al bon estat de salut, que s'ha demostrat el seu paper tant en la prevenció com en la recuperació de moltes malalties, i que una alimentació saludable contribueix a reforçar el sistema immunitari i les nostres defenses.

És del tot recomanable tenir cura de la nostra alimentació i escollir els productes més naturals i saludables, però no ens confonguem!, la vitamina C no cura un refredat, en tot cas ajudarà a prevenir-lo. Els suplements nutricionals, encara que siguin píndoles o comprimits, no són medicaments, però sí ens poden fer mal si ens els prenem sense cap criteri. Oi que no ens recepten ferro sense abans haver comprovat en un anàlisi sanguini que tenim anèmia? Doncs per què ens aventurem a prendre pel nostre compte barreges de vitamines, minerals, proteïnes i d'altres sense saber si el nostre cos en té necessitat o mancança? Sabeu que esteu posant en risc la vostra salut? Com us deia al principi, que no se'ns en vagi l'olla, que ens hi va la salut!

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Blog d’articles i activitats relacionades amb la salut i el benestar, per sentir-te bé per dins i per fora.

28/05/2017
Setmana sense fum Aquesta setmana ha estat dedicada a la promoció de viure sense fum. S’han realitzat molts actes per tot arreu amb la participació de molts professionals de la salut i de ciutadans.
23/04/2017
Amb la primavera arriba la llum, els colors i la vida torna a brotar després dels llargs mesos d’hivern. I nosaltres també ho experimentem. Personalment a la primavera em sento molt vital i se m’activen tots els sentits.
19/02/2017
Es consideren aliments funcionals aquells que, amb independència d'aportar nutrients, han demostrat científicament que afecten beneficiosament a una o diverses funcions de l'organisme, de manera que proporcionen un millor estat de salut i benestar
26/01/2017
Aprofitant el boom actual de batuts de colorins, productes eco, bio, enriquits, desnatats, omegas, etc. i perquè no se'ns en vagi l’olla, val la pena desmitificar el concepte que els aliments poden curar les malalties.
23/12/2016
Sabieu que a Catalunya es llencen 262.471 tones d’aliments sòlids que serien aprofitables, de les quals 151.000 es produeixen a les llars?.
14/12/2015
Ja s’acosten les Festes, alguns ja haureu començat a celebrar-les amb dinars o sopars d’empresa i encara ens queden tres setmanes pel davant plenes d’àpats boníssims, i activitats divertidíssimes però seguram
04/12/2015
Segurament n’haureu setit a parlar en els darrers anys. La Q10 o ubiquinona és una substància semblant a les vitamines.