,
14/12/2015
Salut

Preparem-nos per les Festes!

Ja s’acosten les Festes, alguns ja haureu començat a celebrar-les amb dinars o sopars d’empresa i encara ens queden tres setmanes pel davant plenes d’àpats boníssims, i activitats divertidíssimes però segurament molt potents. Amb aquesta perspectiva, com podem preparar-nos per encetar dignament el nou any?  Doncs va, posem-nos-hi que no queden gaires dies.  Comencem per avançar-nos a les kilocalories de més amb un programa d’activitat física diària de tres setmanes. Si, si, diària: busquem un forat per dedicar 1h al dia a combinar exercicis aeròbics amb exercicis musculars:  Mitja horeta de saltar, córrer, ballar, pujar i baixar escales o caminar, i mitja horeta de musculació. Amb això apart de tonificar el cos i baixar pes, augmentarem una mica la massa muscular i el metabolisme basal, o sigui que ens podrem permetre menjar més aquests dies, i també prevenir lesions de neu pels que aneu a esquiar i no feu esport durant tot l’any.

I en paral·lel, començarem una cura detoxificant amb les següents indicacions per fer cada dia:

-Una infusió de 500 ml tè verd amb farigola (per netejar el ronyó i els pulmons) i anar bevent al llarg del matí.

-500 ml de suc de carxofa amb api i llimona: posem a la batedora dos cors de carxofa prèviament bullits, un tros d’api, el suc de mitja llimona, un polsim d’all i un vas d’aigua. Es pot diluir més si es vol. Prendre-se’n un vaset per dinar i un per sopar. Aquest suc neteja el fetge, i va molt bé prendre-se’l també després de veure alcohol.

I reduirem al mínim els greixos saturats i els sucres: Ja podem agafar les ulleres a l’hora d’anar a comprar per llegir les etiquetes i rebutjar allò que porti  qualsevol d'aquests greixos: “saturats, trans, hidrogenats, parcialment hidrogenats, o greix vegetal” . Aquests dies previs res de mantegues ni formatges, tots els làctics que siguin desnatats.  I per dinar i sopar, fem plat únic amb una bona amanida d’acompanyament, i dues fruites al dia (no més de dues). 

I ara que estarem ben preparats… Que passeu unes Bones Festes!

Bea Almenar

Metgessa Nutricionista

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Blog d’articles i activitats relacionades amb la salut i el benestar, per sentir-te bé per dins i per fora.

28/05/2017
Setmana sense fum Aquesta setmana ha estat dedicada a la promoció de viure sense fum. S’han realitzat molts actes per tot arreu amb la participació de molts professionals de la salut i de ciutadans.
23/04/2017
Amb la primavera arriba la llum, els colors i la vida torna a brotar després dels llargs mesos d’hivern. I nosaltres també ho experimentem. Personalment a la primavera em sento molt vital i se m’activen tots els sentits.
19/02/2017
Es consideren aliments funcionals aquells que, amb independència d'aportar nutrients, han demostrat científicament que afecten beneficiosament a una o diverses funcions de l'organisme, de manera que proporcionen un millor estat de salut i benestar
26/01/2017
Aprofitant el boom actual de batuts de colorins, productes eco, bio, enriquits, desnatats, omegas, etc. i perquè no se'ns en vagi l’olla, val la pena desmitificar el concepte que els aliments poden curar les malalties.
23/12/2016
Sabieu que a Catalunya es llencen 262.471 tones d’aliments sòlids que serien aprofitables, de les quals 151.000 es produeixen a les llars?.
14/12/2015
Ja s’acosten les Festes, alguns ja haureu començat a celebrar-les amb dinars o sopars d’empresa i encara ens queden tres setmanes pel davant plenes d’àpats boníssims, i activitats divertidíssimes però seguram
04/12/2015
Segurament n’haureu setit a parlar en els darrers anys. La Q10 o ubiquinona és una substància semblant a les vitamines.