,
23/12/2016
Salut

Un Nadal sense malbaratament

Sabieu que a Catalunya es llencen 262.471 tones d’aliments sòlids que serien aprofitables, de les quals 151.000 es produeixen a les llars?.

Cada any es malbaraten 35 kg d’aliment per habitant, que equival a 112€ per persona i any, i bona part es llença en aquestes dates.

Què podem fer per aprofitar el menjar?

  • Planifiqueu els vostres àpats: organitzeu els menus, reviseu ingredients a la nevera, al congelador i al rebost i feu una llista amb el què necessiteu. Després ens queixem de que mengem massa, no cal tant de menjar a la talua!
  • Ajusteu les racions: cuineu i serviu la quantitat justa de menjar i així evitareu que en sobri. Penseu en la vostra butxaca! Quan desaprofiteu menjar, malbarateu els vostres diners.
  • Aprofiteu les sobres: per la carmanyola, per congelar o per altres receptes.
  • Comproveu les dates de caducitat: tant a casa com en el moment de comprar.
  • Congeleu aliments amb data de caducitat propera, les sobres de menjar que hàgiu preparat (envasats en porcions adequades i anotant la data de congelació), o el pa tallat a llesques,o obert si és per fer entrepà.
  • Respecteu les indicacions de conservació dels aliments. Ajusteu la temperatura de la nevera. Hauria d’estar a 5ºC a la part central. Obriu l’imprescindible les portes i els calaixos.
  • Feu una rotació ordenada dels aliments a la nevera, congelador i rebost: firts in firts off, el que compreu ho poseu al darrera i poseu al davant per consumir el que heu comprat anteriorment.
  • Feu el vostre compostatge. Per a les plantes, transformant les restes orgàniques en compost, un adob natural. I així el vostre arbre de Nadal es conservarà ben formós fin l’any vinent!  

Bones Festes!!

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Blog d’articles i activitats relacionades amb la salut i el benestar, per sentir-te bé per dins i per fora.

28/05/2017
Setmana sense fum Aquesta setmana ha estat dedicada a la promoció de viure sense fum. S’han realitzat molts actes per tot arreu amb la participació de molts professionals de la salut i de ciutadans.
23/04/2017
Amb la primavera arriba la llum, els colors i la vida torna a brotar després dels llargs mesos d’hivern. I nosaltres també ho experimentem. Personalment a la primavera em sento molt vital i se m’activen tots els sentits.
19/02/2017
Es consideren aliments funcionals aquells que, amb independència d'aportar nutrients, han demostrat científicament que afecten beneficiosament a una o diverses funcions de l'organisme, de manera que proporcionen un millor estat de salut i benestar
26/01/2017
Aprofitant el boom actual de batuts de colorins, productes eco, bio, enriquits, desnatats, omegas, etc. i perquè no se'ns en vagi l’olla, val la pena desmitificar el concepte que els aliments poden curar les malalties.
23/12/2016
Sabieu que a Catalunya es llencen 262.471 tones d’aliments sòlids que serien aprofitables, de les quals 151.000 es produeixen a les llars?.
14/12/2015
Ja s’acosten les Festes, alguns ja haureu començat a celebrar-les amb dinars o sopars d’empresa i encara ens queden tres setmanes pel davant plenes d’àpats boníssims, i activitats divertidíssimes però seguram
04/12/2015
Segurament n’haureu setit a parlar en els darrers anys. La Q10 o ubiquinona és una substància semblant a les vitamines.