,
23/07/2014
Menjar
Cóc de cireres Baix Ebre
Foto:
Bajoqueta

Cóc de cireres Baix Ebre

Personalment m’encanten els postres que porten cireres, fer un tall a la massa i trobar la cirera a dintre és una passada. Hi ha gent que li agrada no treure els pinyols, normalment jo els trec, m’agrada el suquet que solten les cireres i es fa molt més fàcil menjar les postres. En este cas, crec que és millor treure’ls.

 

CÓC DE CIRERES BAIX EBRE

Ingredients:

  • 4 ous
  • 2 mesures d’anís
  • 2 mesures d’oli
  • 2 mesures de sucre (jo sucre morè, però pot ser del normal, el morè canvia la textura del cóc)
  • 2 papers de gasificant
  • 200 g. de farina de rebosteria
  • 300 g. de cireres aproximadament
  • Opcional: sucre glas per tirar per sobre

Nota: per mesurar es fa servir un gotet de vidre de iogurt quasi fins a dalt, les dones abans ho feien amb un gotet de “carajillo”.

Elaboració:

  1. Netejar les cireres i treure’ls-hi el pinyol si volem, jo ho recomano (A les ferreteries i les botigues de gadgets de cuina podreu trobar un estri per fer-ho fácilment, el podeu veure -- > aquí).
  2. Batre els ous amb el gasificant, l’anís, l’oli i el sucre i remenar bé. Afegir la farina i tornar a mesclar.
  3. Posar la massa en un motlle aplanat rectangular, engrassat. Tirar per sobre les cireres, elles mateixes s’aniran enfonsant a la massa.
  4. Coure al forn prèviament escalfat a uns 180º C uns 40 minuts aproximadament.
  5. Deixar reposar una estona abans de menjar.
  6. Si volem, abans de servir, podem empolvorar amb sucre glas.

 

Font recepta: Bajoqueta, modificada d’aquesta

Foto: Bajoqueta

Recepta sense gluten: aquí

Si teniu qualsevol dubte sobre la recepta: lhortdebajoqueta@hotmail.com

 

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Mare i filla es posen juntes a la cuina. Una aportarà receptes de tota la vida i, l'altra, intentarà oferir receptes més modernes. Però totes fetes amb molt de carinyo i amb molta passió.

21/12/2020
Ma mare es va liar a la cuina per portar-vos esta recepta tan tradicional per Nadal de la cuina catalana. A cada casa, s’afegeixen o es treuen ingredients per fer-la al gust de tothom.
25/10/2020
Los panellets són lo postre que se minja per Tots Sants, la festa per recordar als que han marxat. Normalment se preparen per a la Castanyada (la nit del 31 d’octubre) i fan d’acompanyament a les castanyes torrades i als moniatos rustits.
08/08/2017
Feia anys i anys que a casa havia vist a la ma iaia i mare preparar este plat tan senzill, però mai l’havia provat.
22/07/2017
A totes les cases en un moment o altre a l’estiu es preparava fa anys esta amanida russa. Era el plat estrella en celebracions familiars. Ben fresqueta entra molt bé els dies de moltíssima calor. Vos invito a provar-la!
30/12/2015
  Nadal es sinònim de plats de marisc a les Terres de l’Ebre, aquesta recepta de ma mare amb la salsa que ha fet durant molts anys.  
27/07/2015
Amb estes calors que està fent al Baix Ebre i tota Catalunya, poques ganes hi ha de posar-se a la cuina. Així que avui vos dixo una recepta fresqueta i que és màgica.
23/12/2014
Als anys 80-90 este era uns dels postres típics d’algun dinar copiós i pesat nadalenc.