
Cóc de cireres Baix Ebre
Personalment m’encanten els postres que porten cireres, fer un tall a la massa i trobar la cirera a dintre és una passada. Hi ha gent que li agrada no treure els pinyols, normalment jo els trec, m’agrada el suquet que solten les cireres i es fa molt més fàcil menjar les postres. En este cas, crec que és millor treure’ls.
CÓC DE CIRERES BAIX EBRE
Ingredients:
- 4 ous
- 2 mesures d’anís
- 2 mesures d’oli
- 2 mesures de sucre (jo sucre morè, però pot ser del normal, el morè canvia la textura del cóc)
- 2 papers de gasificant
- 200 g. de farina de rebosteria
- 300 g. de cireres aproximadament
- Opcional: sucre glas per tirar per sobre
Nota: per mesurar es fa servir un gotet de vidre de iogurt quasi fins a dalt, les dones abans ho feien amb un gotet de “carajillo”.
Elaboració:
- Netejar les cireres i treure’ls-hi el pinyol si volem, jo ho recomano (A les ferreteries i les botigues de gadgets de cuina podreu trobar un estri per fer-ho fácilment, el podeu veure -- > aquí).
- Batre els ous amb el gasificant, l’anís, l’oli i el sucre i remenar bé. Afegir la farina i tornar a mesclar.
- Posar la massa en un motlle aplanat rectangular, engrassat. Tirar per sobre les cireres, elles mateixes s’aniran enfonsant a la massa.
- Coure al forn prèviament escalfat a uns 180º C uns 40 minuts aproximadament.
- Deixar reposar una estona abans de menjar.
- Si volem, abans de servir, podem empolvorar amb sucre glas.
Font recepta: Bajoqueta, modificada d’aquesta
Foto: Bajoqueta
Recepta sense gluten: aquí
Si teniu qualsevol dubte sobre la recepta: lhortdebajoqueta@hotmail.com
- 1 of 5
- següent ›