,
03/11/2015
Salut
Ens estirem?

Toca cuidar-se

Benvinguts al blog de nutrició, benestar i salut!

Un espai per tronar-nos bé, per dins i per fora. Menjant sa, mimant-nos i cuidant-nos, quin plaer!

Fem aquest propòsit? Jo m’hi apunto! I com tot propòsit va acompanyat d’un compromís, el d’aquesta setmana serà començar a activar el cos.. I com? Per als que esteu habituats a fer esport, us proposo que us fixeu un programa d’activitat física diària i us pengeu un calendari a la nevera per anotar-ho. Si teniu poc temps també val 5 minuts de pujar i baixar escales corrents, o ballar un parell de videos de salsa..El pacte és fer cada dia alguna activitat física. 

I pels que estigueu rovellats de no fer res en molt de temps, us proposo començar amb una setmaneta d’estiraments per lubrificar totes les articulacions.. no us en deixeu ni una! Comenceu per desbloquejar el coll, seguiu per les espatlles, rotació d’espatlles i braços, els colzes i canells fins i tot cadascun dels dits de les mans. Seguiu per l'esquena, vèrtebra a vèrtebra cap als malucs, donant moviment i estirant les cames i aneu baixant fins als turmells per arribar als peus, estirant tots i cadascun dels dits dels peus.. Podeu buscar vídeos per internet que en trobareu molts. Però.. Perquè no ens trobem i estirem junts? Va, si us animeu envieu-me resposta i muntarem una sessió d’estiraments a l’aire lliure per un cap de setmana proper.. I ja que hi som podem córrer una mica, o iniciar-nos al running pels qui ho volen probar. Som-hi?

Bea Almenar

Metgessa Nutricionista

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Blog d’articles i activitats relacionades amb la salut i el benestar, per sentir-te bé per dins i per fora.

28/05/2017
Setmana sense fum Aquesta setmana ha estat dedicada a la promoció de viure sense fum. S’han realitzat molts actes per tot arreu amb la participació de molts professionals de la salut i de ciutadans.
23/04/2017
Amb la primavera arriba la llum, els colors i la vida torna a brotar després dels llargs mesos d’hivern. I nosaltres també ho experimentem. Personalment a la primavera em sento molt vital i se m’activen tots els sentits.
19/02/2017
Es consideren aliments funcionals aquells que, amb independència d'aportar nutrients, han demostrat científicament que afecten beneficiosament a una o diverses funcions de l'organisme, de manera que proporcionen un millor estat de salut i benestar
26/01/2017
Aprofitant el boom actual de batuts de colorins, productes eco, bio, enriquits, desnatats, omegas, etc. i perquè no se'ns en vagi l’olla, val la pena desmitificar el concepte que els aliments poden curar les malalties.
23/12/2016
Sabieu que a Catalunya es llencen 262.471 tones d’aliments sòlids que serien aprofitables, de les quals 151.000 es produeixen a les llars?.
14/12/2015
Ja s’acosten les Festes, alguns ja haureu començat a celebrar-les amb dinars o sopars d’empresa i encara ens queden tres setmanes pel davant plenes d’àpats boníssims, i activitats divertidíssimes però seguram
04/12/2015
Segurament n’haureu setit a parlar en els darrers anys. La Q10 o ubiquinona és una substància semblant a les vitamines.