Llibres
,
2021
Dimarts 20 d'abril, 19:30h
Casal Popular d'Igualada, el Foment
Igualada

Presentació del llibre 'Dones al marge'

Presentació del llibre 'Dones al marge. Bruixes i altres històries d'estigma i oblit' d'Ivet Eroles Palacios. En l'acte, l'autora conversarà amb la periodista Cora Muntané.

Sinopsi: 

Dones del món rural, estigmatitzades al llarg de la història, relegades a l’ombra. Unes, perseguides per bruixes; altres, amb un paper singular dins la seva comunitat. Dones sàvies, diferents, rebels: trementinaires, pastores, represaliades a la guerra, lluitadores antifeixistes, defensores de pobles amenaçats pels pantans, padrines, mares que acompanyen els fills en el trànsit de gènere... Catorze protagonistes de l’experiència històrica de l’estigma que avui en dia encara pesa sobre les dones.

En un diàleg entre la prosa poètica i la il·lustració, el llibre s’expressa des dels marges, des d’un món rural que vol unes mans que el cuidin, que treballin en benefici i equilibri dels éssers que l’habiten. Mans que aturin la sagnant despoblació, la desaparició de pràctiques i oficis i l’oblit de la nostra genealogia, que es tradueix en una història buidada. Anar als marges és una acció reivindicativa de cura i estima pel territori i la diversitat que l’habita.

Preu: 

Entrada gratuïta

Degut a la COVID-19 consulteu la web de l'organització per possibles canvis d'última hora

formulari esdevenimets agenda

Portada - Lletres

Lletres

Et pot interessar