Falstaff (Metropolitan Opera House de New York)

Falstaff (Metropolitan Opera House de New York)

Sinopsi

Òpera en tres actes de Giuseppe Verdi, cantada en italià amb llibret d'Arrigo Boito. Basada en les obres de William Shakespeare 'Les alegres comadres de Windsor' i 'Enric IV'. Emissió des de la Metropolitan Opera House de Nova York en una co-producció conjunta amb Royal Opera House de Londres; Teatre alla Scala de Milà; The Canadian Opera Company de Toronto i Dutch National Opera d'Amsterdam.

Va ser a l'edat de 80 anys quan Verdi va compondre 'Falstaff', la seva última òpera. En adaptar una vegada més a Shakespeare (després de Macbeth i Otello), però aquesta vegada amb un registre còmic, el romàntic italià va destacar brillantment en un gènere que no s'esperava, lliurant una obra emocionant amb una partitura molt efectiva.

El baríton Michael Volle interpreta al cavaller brut Falstaff, alegrement turmentat per un trio de dones intel·ligents de les quals rep el càstig just. El mestre Daniele Rustioni puja al podi per a supervisar un elenc brillant que inclou a les sopranos Hera Hyesang Park, Ailyn Pérez i Jennifer Johnson Cano, la mezzosoprano Marie-Nicole Lemieux, el tenor Bogdan Volkov i el baríton Christopher Maltman.