Hamlet (Ópera de París)

Hamlet (Ópera de París)

Sinopsi

Òpera de 5 actes d'Ambroise Thomas, llibret de Michel Carré i Jules Barbier, cantada en francès, des de l'Òpera Bastille de París amb el cor i l'orquestra de l'Opéra National de París.

Al segle XIX les obres de Shakespeare alimenten als romàntics. En particular la tràgica història d'Hamlet, príncep de Dinamarca, una de les obres més cèlebres del dramaturg anglès, caracteritzada pels interrogants existencials del protagonista (el seu cèlebre 'Ser o no ser'), el fantasma del seu pare assassinat i el seu amor maleït per Ofelia.

El mateix Alejandro Dumas pare va quedar fascinat amb aquest drama, del qual va realitzar una reeixida adaptació l'any 1847. És a partir d'aquesta versió que Michel Carré i Jules Barbier ofereixen a Ambroise Thomas el llibret d'Hamlet, l'última òpera creada a la sala Le Peletier.

Inspirant-se en les formes musicals i dramàtiques de la gran òpera francesa, el compositor li dona a la història una cremor que contribueix a la bellesa de la partitura. Gran observador de les profunditats de la psique humana Krzysztof Warlikowski explora la bogeria que travessa aquesta fita del teatre líric i treu a la llum fascinants i espectrals imatges.