Nosferatu

Nosferatu

Sinopsi

El sinistre comte Orlok pretén comprar una propietat en Wisborg, prop d'on viu el jove agent immobiliari que viatjarà fins a Transsilvània per a tancar el tracte amb l'aristòcrata. Durant el seu viatge, el noi descobrirà que Orlok és en realitat un vampir que pretén instal·lar-se a la ciutat, la qual cosa posarà en greu perill a la seva dona, Ellen.

Encara que la pel·lícula que va obrir oficialment el moviment de l'Expressionisme alemany l'any 1920 va ser 'El gabinet del doctor Caligari', va ser Nosferatu, amb els seus marcats contrastos de llums i ombres, el film que el va encimbellar.

F.W. Murnau adapta de manera magistral el mite del comte Drácula en aquest mític títol al qual Francis Ford Coppola va voler retre homenatge a 'Drácula, de Bram Stoker' amb una seqüència molt recordada en la qual es podia veure al vampir sortint del seu taüt. Curiosament, 'Nosferatu' va ser l'origen d'un film l'any 2000, 'L'ombra del vampir', la història del qual se centrava en la llegenda que l'actor que interpretava al comte Orlok, Max Schreck, era un vampir de veritat.