Perifèria

Perifèria

Sinopsi

Perifèria és un viatge als ressons del passat de Santa Coloma de Gramenet. Els seus veïns van transformar el suburbi que els imposava l'especulació franquista en una ciutat digna. Aquell passat reverbera en el present dels seus carrers, places i rostres. Xavier Valls va ser l'arquitecte que va elaborar el Pla Popular, una experiència pionera de participació ciutadana. 

L'any 1987, va ser assassinat per ETA en l'atemptat d'Hipercor. Els seus fills tornen al soterrani on va quedar sepultat el seu arxiu personal per a recuperar aquella epopeia i, amb ella, la de tota una ciutat en lluita.

Partint d'aquest descens a la memòria, Perifèria navega, a través d'una estructura en espiral, per diversos espais i personatges del present de la ciutat, convidant-nos a reflexionar sobre què sosté l'urbanisme d'una ciutat i l'arquitectura de les nostres formes de vida: Què significa implicar-se en un món que no es deixa transformar a millor? Una vegada més, les perifèries se'ns revelen com espais on assajar formes de vida genuïna.